Genel

Yılmaz Esmer: ABD'de Harriet Fulbright Okulu açtı

Bahçeşehir Üniversitesi yabancı öğrenci üssü oldu. Mütevelli Heyeti Başkanı Yücel, üniversitede 400 yabancı öğrenci olduğunu belirterek, "Her 10 öğrenciden 1'i yabancı" dedi

Bahçeşehir Üniversitesi yabancı öğrencide patlama yaptı. Üniversitenin Yabancı Öğrenci Ofisi geçen yıl 23 ülkede düzenlenen uluslararası eğitim fuarlarına katıldı. Üniversitenin Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, "Bugün, Bahçeşehir Üniversitesi'ndeki yabancı öğrenci sayısı 400'e yaklaştı. Bunlardan 168'ini ise herhangi bir değişim programına katılmadan, doğrudan üniversite diploması almak için başvuran öğrenciler oluşturuyor. Bu yıl en çok yabancı öğrenci alan Vakıf Üniversitesi olduk; bu da her 10 öğrenciden 1'inin yabancı olduğu anlamına geliyor" dedi. Yücel, yurtdışında düzenlenen eğitim fuarlarına kaynak yetersizliği nedeniyle Türkiye'den birçok üniversite katılamamasını, Türkiye'nin bu kulvardaki tanıtımı eksikliği olduğunu belirtti. Bahçeşehir Üniversitesi Yurtdışı Öğrenci Kaynakları Direktörü Prof. Dr. Necdet Tekin ise, üniversitelerini yabancı öğrencilerin tercih etmesindeki nedeni şöyle açıkladı: "Dersler İngilizce yapılıyor. Bu nedenle yabancı öğrencilerin bizi seçiyor olması çok normal. Eğitim görenler ülkelerine dönünce üniversitemizin ve ülkemizin fahri birer temsilcisi oluyor."

ABD'DE EĞİTİM İMKÂNI
Üniversite uluslararası pek çok kuruluşla işbirliği programı uyguluyor. ABD'nin köklü üniversitesilerinden Syracuse Üniversitesi ile imzalanan anlaşma çerçevesinde her yıl bir veya iki dönem boyunca Syracuse Üniversitesi öğrencileri İstanbul'a gelerek Bahçeşehir Üniversitesi'nde eğitim alırken, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri de Syracuse Üniversitesi'nin New York'taki merkez kampüsünde veya dünyanın 7 noktasında bulunan merkezlerinden birinde eğitimlerine devam ediyor. Syracuse Üniversitesi Yurtdışı Eğitim Direktörü Jon V.C. Booth İstanbul'da açılan ofisi "Uzakdoğu'da ve Avrupa'da merkezlerimiz vardı. Bahçeşehir Üniversitesi'nde açılan merkezle bu iki bölge arasında eksik kalan köprüyü kurmuş olduk" sözleri ile tanımladı. Booth, iki üniversite arasındaki işbirliğinden beklentilerini de "Biz genç bir ülkedeki eski bir üniversiteyiz, Bahçeşehir ise köklü bir kültürel coğrafyadaki genç bir üniversite. Birbirimizden öğrenecek çok şeyimiz var. İstanbul, kültürlerin kesiştiği bir nokta. Üniversitemizin İstanbul'u es geçmemiz mümkün değildi" diye açıkladı.

"ABD'de okul kurduk, öğrenciler kursa gidiyor"
BAHÇEŞEHİR Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Esmer üniversitenin başarılı ama İngilizce düzeyi yeterli olmayan öğrenciler için ABD'nin başkenti Washington'da Harriet Fulbright Okulu'nu açtığını belirterek, "İngilizce'yi yerinde öğrenebilme fırsatı çok önemli bir imkân. Öğrencilerimize sunduğumuz bir başka önemli fırsat ise CO-OP programımız ve bu programla bağlantılı olarak sunduğumuz markalı derslerimiz. Bu sayede öğrencilerimiz daha üniversite eğitimleri bitmeden yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sektörlerin lider firmalarını yakından tanıyor, iş bulma konusunda büyük bir avantaj yakalıyorlar" dedi.
Sabah