Genel

YİMPAŞ: Mağazaları satmadık kiraya verdik

Nurdoğan, Yimpaş'ın Kiler'e 15 mağazayı kiraya verdiğini söyledi.

Yimpaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Yimpaş Mağazalar Zinciri Genel Müdürü Nurullah Nurdoğan, "Yimpaş mağazalarından bazılarının Kiler Grubu'na satışının yapıldığı" yönündeki haberlere açıklık getirerek, "Kiler Grubuna 15 mağaza kiraya verildi, mülkiyet satışı yapılmadı, mağazalardaki demirbaş satışı gerçekleştirildi. Yimpaş, sektörden çekilmedi, 5 ana kolda faaliyetini sürdürmektedir" dedi.

Nurdoğan, yaptığı açıklamada, Kiler Grubu tarafından yapılan açıklamanın bazı gazeteler tarafından yanlış algılanıp, yayınlandığını hatırlattı. Yimpaş'ın mağazacılık alanında farklı bir konsepte yeniden büyüme stratejisi hedeflediğini ifade eden Nurdoğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bu operasyon ticari menfaatlerimiz gereği, sadece mülkiyeti Yimpaş gruba ait olan 15 mağazanın kiralama olayıdır. Yimpaş mağazacılık olayında göstermiş olduğu yaklaşık 300 bin metrekarelik alanın 100 bin metrekaresini, yani yaklaşık üçte birini kiraya vermiştir. Bu amaçla bizim ticari konseptimize uygun olduğuna inandığımız ve perakende sektörünün önemli aktörlerinden birisi olan Kiler gurubu ile uzun zamandan beri yürüttüğümüz görüşmeleri sonuçlandırmış olduk."

Referans