Kent Haberleri

YKS sınav yerleri belli oldu mu? YKS sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav giriş belgesini ne zaman açıklayacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) giriş yerleri için geri sayım başladı. Peki, YKS sınav yerleri belli oldu mu? YKS sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav giriş belgesini ne zaman açıklayacak?Bu nedenle de "YKS sınav yerleri ne zaman belli olacak?" sorusu sıkça yöneltiliyor

Üniversite sınavına kısa süre kala adaylar, sınava hazırlanırken bir yandan da sınav giriş belgesinin ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Bu nedenle de "YKS sınav yerleri ne zaman belli olacak?" sorusu sıkça yöneltiliyor.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) giriş yerleri için geri devam ediyor. ÖSYM tarafından açıklanan 2023 YKS sınav takviminden sonra, sınav tarihleri belli oldu. Sınava girecek adaylar, sınav giriş belgelerinin yayımlanacağı tarihi araştırıyor. 

Sınav yaklaşırken öğrenciler sınav yerlerini öğrenmek istiyor. YKS sınav giriş belgesi için geri sayım sürüyor. Peki, YKS sınav yerleri belli oldu mu? YKS sınavı ne zaman yapılacak? ÖSYM YKS sınav giriş belgesini ne zaman açıklayacak? İşte detaylar...

YKS SINAV YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK? 

2023 yılında üniversite sınavı 17-18 Haziran tarihinde gerçekleşecek. YKS sınav yerleri ise genellikle sınavdan 10 gün önce belli oluyor. Bu nedenle gözler 7 Haziran tarihinde çevrildi.

2023 YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

ÖSYM tarafından açıklanan 2023 YKS sınav takvimiyle birlikte, YKS oturumları için tarihler de netleşti.

Bu kapsamda; 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2023-YKS), 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.

17 Haziran 2023 tarihinde Temel Yeterlilik Testi (TYT),

18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır.

SINAV GİRİŞ BELGELERİYLE İLGİLİ UYARILAR GELDİ!

Öğrenciler, sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir yerde sınava giremeyecek.

Sınava giriş belgesinde yazılı olan salondan başka bir salonda sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılacak.

Adayın sınava gireceği yeri, adres bilgisini teyit etmek amacı ile önceden gidip görmesi sınav günü öğrencilere kolaylık sağlıyor.

Sınava giriş belgesi adayların adreslerine gönderilmiyor. ÖSYM'nin aday giriş kısmından öğreniliyor.

Adaylar, sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgelerinin renkli ya da siyah beyaz çıktılarını sınavda yanlarında bulundurmak zorundadır.

Sınavın ilgili oturumuna ait sınava giriş belgesini yanlarına almayan adaylar, sınav binasına alınmıyor.

Naci Görür'den ürküten İstanbul depremi açıklaması: En iyi ihtimali verdi: 2029'a kadar 7 büyüklüğünde... 

Milyonlarca kişiye zam müjdesi! Asgari ücret, memur ve emekli maaşı, sosyal destek tutarları... Hepsi tek tek yükseliyor