Kent Haberleri

YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite 2023 sınav soruları erişime açıldı mı?

Üniversite hayali kuran milyonlarca aday dün ve bugün ÖSYM tarafından yapılan sınavda ter döktü. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite 2023 sınav soruları erişime açıldı mı? İşte detaylar...Üniversite adayları gelecekleri için en kritik sınavlarını geride bıraktı

2023 YKS maratonu bugün sona eriyor. Üniversite adayları gelecekleri için en kritik sınavlarını geride bıraktı. İyi bir üniverisite'de eğitim görmek isteyen çok sayıda aday 1 yıl boyunca sınava hazırlandı ve bugün sınavda ter döktü. 

Bugün sona eren sınavın ardından öğrenciler sınav sonumlarının açıklanacağı tarihi ve sınav sorularının detaylarını merak ediyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

2023 YKS marotonu bugün sona eriyor. Üniversite adayları gelecekleri için en kritik sınavlarını geride bıraktı. İyi bir üniverisite'de eğitim görmek isteyen çok sayıda aday 1 yıl boyunca sınava hazırlandı ve bugün sınavda ter döktü. 

Bugün sona eren sınavın ardından öğrenciler sınav sonumlarının açıklanacağı tarihi ve sınav sorularının detaylarını merak ediyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

2023 YKS'YE KAÇ KİŞİ BAŞVURDU? 

Milliyet'te yer alan detaylara göre, ÖSYM'nin yaptığı açıklama kapsamında 3 milyon 527 bin 463 aday YKS'ye katılmak için başvuru gerçekleştirdi.

YKS SINAVINA KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ortaöğretim kurumlarının lise ya da dengi okullar, açık öğretim liseleri, yurt dışı okullarında son sınıfında olanlar veya bir ortaöğretim kurumundan mezun olan adaylar sınava başvuru yapabilir. TYT, AYT VE YDT olmak üzere 3 oturumlu olan bu sınava YKS'ye başvuran tüm adayların, Temel Yeterlilik Testine (TYT) katılmaları zorunludur. Diğer oturumlar ise isteğe bağlıdır.

2023 YKS SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Üniversite sınav sonuçları ÖSYM'nin paylaştığı takvimine göre 20 Temmuz Perşembe günü belli olacak. Ancak saate ilişkin bir bilgi bulunuyor.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS 2023 tercih tarihlerine ilişkin ÖSYM'den yapılan bir duyuru bulunmuyor. Geçen sene tercihler 27 Temmuz'da alınmaya başlanmıştı.

YKS SORULARI ÜNİVERSİTE ADAYLARIYLA PAYLAŞILDI MI? 

2023 YKS (TYT - AYT - YDT) soru kitapçığı ve cevap anahtarı henüz ÖSYM tarafından açıklanmadı. Geçen sene YKS soruları saat 19.30'da üniversite adaylarının erişimine açılmıştı. Bu sene de saat 19.00 sularında soru ve cevapların paylaşılaçağı öngörülüyor.

Esnaf, Kurban Bayramı alışverişlerinden 100 milyar TL gelir bekliyor!

TOKİ Tuzla 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! Tam tamına 622 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın!