Eğitim

YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Milyonlarca adayın ter döktüğü YKS sonuçları bugün belli oldu. Öğrenciler ise tercih kılavuzu ve tarihlerini merak ediyor. Peki, YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...Milyonlarca adayın ter döktüğü YKS sonuçları bu sabah açıklandı

Bu sene 17-18 Haziran'da ÖSYM tarafından uygulanan sınava 3,5 milyondan fazla aday katıldı. Milyonlarca adayın ter döktüğü YKS sonuçları bu sabah açıklandı.

YKS'nin açıklanmasıyla beraber tercihler gündemde yer alamaya başladı. Üniversite adayları, puan ve sıralamasına göre YKS tercihlerini gerçekleştirecek. 

Hem bölüm hem üniversite tercihi yapacak olan adaylar için heyecanlı bir süreç start aldı. Her sene olduğu gibi bu sene de YKS tercih kılavuzu yayımlanacak. 

Peki, YKS tercih kılavuzu yayımlandı mı? YKS tercihleri ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

YKS SONUÇLARI AÇIKLANDI!

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 3,5 milyondan fazla adayın katılım sağladığı YKS sonuçlarının ais.osym.gov.tr internet adresinden açıklandığını duyurdu. Ersoy, sınavda sorulan sorular itibarıyla herhangi bir soru iptali ve cevap seçeneği değişikliği bulunmadığını söyledi.

ÖSYM tarafından tüm detayların açıklanacağı tercih sürecinde heyecan başladı. Adaylar, "YKS tercihleri ne zaman başlayacak, ne zaman sona erecek?" sorularını sorguluyor. 

Milliyet'te yer alan detaylara göre, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen YKS: TYT - AYT - YDT oturumlarından sonra sonuçlar bugün açıklandı. Milyonlarca adayın katıldığı YKS sonuçlarından sonra YKS tercih işlemleri başlayacak. 

YKS TERCİH 2023 KILAVUZ YAYIMLANDI MI? 

ÖSYM Başkanı Ersoy, 2023-YKS tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirileceğini bildirdi. YKS tercih kılavuzu ise henüz yayınlanmadı.

ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ NEREDEN YAPILIR? 

YKS tercihleri ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar bu sene YKS'de 24 tercih hakkı kullanacak.

YERLEŞTİRME NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Yükseköğretim programlarına aday alınmasında, ÖSYM tarafından yapılan merkezî yerleştirme ile yükseköğretim kurumları tarafından yapılan özel yetenek sınavı ile seçme olmak üzere 2 farklı yöntem kullanılıyor. 

Merkezî yerleştirmede adaylar yükseköğretim programlarına; yerleştirme puanları, varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM tarafından yerleştirilecek.

Bu yıl, YKS sonuçlarına göre yapılacak merkezî yerleştirmede, 2023 yılı yerleştirme puanları ile 2023 yılı için hesaplanmış ek puanlar kullanılacaktır.

Şahinbey Belediyesi'nden büyük fırsat: Tam 17 arsa satacak!

Bedelli askerlik ücreti açıklandı: Tam 122 bin 351 TL ödenecek! Başvurular başladı!

Pendik Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'nin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!