Kent Haberleri

YÖK Başkanı Erol Özvar'dan son dakika açıklaması: Depremzede öğrenciler katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeyecek! 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar yaptığı son dakika açıklamasında depremzede öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeyeceğini söyledi.Söz konusu karara göre; olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yükseköğretim alanında tedbirler getiren Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile depremden etkilenen öğrencilerden katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeleri alınmayacak

Yükseköğretim Kurulu'ndan depremden etkilenen öğrenciler için yeni bir karar geldi. Söz konusu karara göre; olağanüstü hal (OHAL) kapsamında yükseköğretim alanında tedbirler getiren Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile depremden etkilenen öğrencilerden katkı payı ve öğrenim ücreti ödemeleri alınmayacak.

İşte depremzede öğrencileri yakından ilgilendiren o karar ile ilgili merak edilen detaylar...


 

YÖK Başkanı Erol Özvar, depremden etkilenen öğrenciler için yeni kararı duyurdu. Bugünkü 32121 Sayılı Resmi Gazete'de, 'OHAL Kapsamında Yükseköğretim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi' yayımlandı.

"DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERDEN KATKI PAYI VE ÖĞRENİM ÜCRETİ ALINMAYACAK"


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar söz konusu kararnameye ilişkin olarak yaptığı açıklamada bugünkü 32121 Sayılı Resmi Gazete'de  yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca depremden etkilenen öğrencilerden bahar yarıyılında katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacağını söyledi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Özvar ayrıca açıklamasında "Öğrencilerimize bu kolaylığı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim" diye konuştu.

ÖDEYEN ÖĞRENCİLERE İADE EDİLECEK

YÖK Başkanı Erol Özvar ayrıca açıklamasında söz konusu katkı payı ve öğrenim ücreti ödeyen öğrencilere de ücretin yükseköğretim kurumlarında iade edileceğini söyledi.

EROL ÖZVAR'DAN YÜZ YÜZE EĞİTİM AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremler nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla kredi yurtlar kurumundaki (KYK) öğrencilerin tahliye edilip yerlerine afetzedeler için barınma sağlanması talimatı verilmişti. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, söz konusu bu talimatlar doğrultusunda Yök Başkanı Erol Özvar üniversiteleri uzaktan eğitime geçirdiklerini açıklamıştı. 

YÖK Başkanı Özvar yaptığı açıklamada bahar döneminin 20 Şubat 2023 tarihi itibariyle uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, Nisan ayı başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini duyurmuştu.

Ayrıca yine verilen detaylara göre, bir diğer taraftan Erol Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini de belirtmişti.

İstanbul'da 1 yılda 2 tane 7'den büyük deprem olabilir mi? Uzmandan şok açıklama! Deprem en az 7.2 şiddetinde...

Naci Görür: Şimdi Marmara'yı bekliyoruz! Uzman isim riskli yerleri tek tek açıkladı! 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

Bilirkişiler tek tek açıkladı: Deprem bölgesinde ağır hasar gören konut sayısı 507 bin!