Ekonomi

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Benzinli ve dizel otomobillerin yollardan çekilmesine kısa bir süre kaldı. Artık yollarda benzin ya da mazot almak için benzin istasyonlarına uğrama dönemi sona erecek. Yollar şarj istasyonlarıyla donatılacak. Türkiye'de şarj istasyonu kuracak ilk 5 firma açıklandı.Alman otomotiv devi Volkswagen 2035'e kadar ürün gamından içten yanmalı motorlu araçları kaldıracak

Avrupa Birliği ülkelerinde 2035 yılına kadar benzinli ve dizel otomobil satışlarına son verilecek. Alman otomotiv devi Volkswagen 2035'e kadar ürün gamından içten yanmalı motorlu araçları kaldıracak. Uzak Doğu'lu otomobil üreticileri Sony ve Honda ise, elektrikli araç dönüşümünü en geç 2050 yılına kadar tamamlamak için güçbirliğine gitti.

Türkiye'de de elektrikli araçlar için alt yapı çalışmalarına hız verildi. İlk yüzde yüz elektrikli otomobil TOGG için şarj alt yapısının nasıl kurulacağı netleşmeye başladı. 

TOGG'un şarj alt yapısına ilişkin değerlendirmelerde bulunana CEO Mehmet Gürcan Karakaş, aracın yoluna güvenle devam edebilmesi için minimum 25 maksimum 50 kilometrede bir şarj istasyonu yerleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

"500 KM ORTALAMANIN ÜZERİNDE BİR RAKAM"

Karakaş menzil konusunda 2 boyut bulunduğunu belirterek, "Birincisi akıllı cihazın üzerindeki bataryanın kapasitesi. Yani orada iki alternatifimiz var biliyorsunuz. Bir standart alternatif dediğimiz 300 km menzil ve diğeri de 500 km menzil. 500 km ortalamanın üzerinde bir rakam. İkincisi de tabii ki mümkün olduğunca yakın yerlerde istasyon bulmak. Yani bizim kendimize verdiğimiz söz, trafik yoğunsa her 25 kilometrekarede ve trafik daha az yoğunsa her 50 kilometrekarede bir şarj istasyonu yerleştirmek." şeklinde konuştu.

5 FİRMAYA TÜRKİYE'DE İLK KEZ ŞARJ İSTASYONU KURMA İZNİ VERİLDİ

Türkiye'de ilk kez elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansı alan ilk şirketler belli oldu. Bu alanda lisans alan 5 şirket, 49 yıl süreyle şarj istasyonu işletebilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansı verdiği ilk şirketler belli oldu.

EPDK'nin konuya ilişkin ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alınan karara göre; Armatec Enerji ve İnşaat Limited Şirketi, En Yakıt AŞ, FCTR Elektrikli Araçlar Enerji Teknolojileri ve Hizmetleri AŞ, RHG Enertürk Enerji Üretim ve Ticaret AŞ ve Kalyon Electrical Vehicle Enerji Yatırım AŞ'ye 49 yıl süreli şarj ağı işletmeci lisansına sahip oldu.

Söz konusu 5 şirket, Şarj Hizmeti Yönetmeliği kapsamında Türkiye'de şarj ağı işletmeci lisansı verilen ilk şirketler olarak kayda geçti.

 

 

Hükümetten kısa zamanda zam adımı! Banka hesaplarına bakılıp adım atılacak

Dolara peş peşe müdahale sinyali! 'Durmak yok yola devam' diyerek açık açık söyledi

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası enflasyon zammı geldi

TOGG'un şarj menzili ne kadar olacak? Şarj istasyonlarının yerleri belli oldu

Dolarda yaşanacak büyük düşüş rekora sahne olacak! Uzman isimden şimdiden tedbir alın ikazı

Altında yaşanacak dev sıçrama tarihi deşifre oldu! Bu fiyatlar hayal olacak uyarısı

Toprak Mahsülleri Ofisi'nden flaş buğday fiyatı açıklaması: Zam kaç lira olacak hesaplanıp açıklandı

TMO'nun buğday fiyatı açıklaması sonrası zamlı rakam açıklandı! Son dakika olarak duyuruldu