02 / 05 / 2024

'yoo istanbul' projesi sanatçı kaprisi nedeniyle gecikti!

'yoo istanbul' projesi sanatçı kaprisi nedeniyle gecikti!

Say Yapı'nın Ulus'ta yapacağı ultra lüks konut projesi yoo İstanbul'un lansmanı Starck'ın 'sanatçı kaprisi' nedeniyle ertelendi



Say Yapı'nın ünlü tasarımcı Philip Starck'ın çizgileriyle yapacağı yoo İstanbul projesinin lansmanı Starck'ın titizlikle çalışması nedeniyle uzarken şirketin Başkanı Sabri Yiğit, piyasa koşullarında da sıkıntı bulunduğunu söyledi.

Say Yapı'nın ünlü tasarımcı Philippe Starck ile birlikte Ulus'ta yapacağı ultra lüks konut projesi yoo İstanbul'un lansmanı Starck'ın 'sanatçı kaprisi' nedeniyle ertelendi. Starck'ın katılımıyla 2 Ekim'de yapılacağı açıklanan lansman, hem ekonomik konjonktür hem de Starck'ın tasarımda titiz davranması nedeniyle projenin çizimlerini uzatması üzerine belirsiz bir tarihe ertelendi. Say Yapı Başkanı Sabri Yiğit, "Starck'ın sanatçı kaprisi de başka kaprisleri de var. Tasarımlarının burada üretilmesi de önemli bir süreç. Bu aylar süren bir erteleme değil" dedi. Bir şirket yetkilisi ise projenin sürdüğünü, sadece tasarım sürecini beklediklerini söyledi .

METREKARE FİYATI 12 BİN dolar
Yiğit, ortalama metrekare fiyatlarının 10-12 bin dolar arasında olacağı açıklanan projede tasarımdan çok piyasaların durgunluğundan kaynaklanan bir gecikme de olduğunu belirterek "Piyasa koşullarında sıkıntı var. Özellikle de üst segmente yönelik konut projelerinde sıkıntı yaşanıyor. Bunun yanı sıra proje yabancıları hedefleyeceği için yabancılara satışta çok net süreçlerin oluşmasını bekliyoruz" dedi. Starck'ın projeleri Londra, Tel Aviv gibi yerlerde özellikle emlak koleksiyonerleri tarafından takip ediliyor. Bu nedenle de projenin önemli bir bölümünün yabancılara satışı planlanıyordu. Yiğit, "Yabancılara satış için çok uzun bir bürokratik süreç gerekiyor. Şu aşamada insanları çok mutlu edecek bir çözüm öneremedik" dedi.

'TERSLİKLER BİZİ BULDU'
Yiğit, hesapta olmayan bir takım aksilikler çıktı derken İstanbul'daki sel baskını sırasında şirket merkezlerinin de selden zarar gördüğünü söyledi. Yiğit, "Çok ciddi kaybımız olmadı ancak hesapta olmayan aksilikler çıktı. Yakında lansmanı yapacağız" dedi.

Madonna daire bulamamıştı
Starck'ın sahibi olduğu yoo şirketi dünyanın çeşitli yerlerinde konut projeleri yapıyor. Starck'ın Londra'daki projesinde Madonna yer bulamadığı için daire alamamıştı. Starck'ın Say Yapı ile yaptığı ortaklıkta 6 yılda İstanbul, Ankara, Antalya ve Bodrum'da toplam 6 proje ile 1.5 milyar dolarlık yatırım yapılacağı açıklanmıştı. İlk proje, Ulus'ta 22 bin metrekarelik alanda 250 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek.
Dilek TAŞ/Sabah


Geri Dön