Teknoloji

YouTube 2 yeni özelliği test ediyor!

YouTube yeni özelliği olan sabit ses ve 2x hız özellikleri için test süreci başladı. Peki, sabit ses ve 2x hız nedir ne işe yarar? İşte detaylar...Test edilebilen ilk özellik, kullanıcılara herhangi bir videonun oynatma hızını otamatik olarak 2x yapmak için oynatıcıya uzun basma özelliği

YouTube yeni özelliklerini test etmeye başladı. Test edilebilen ilk özellik, kullanıcılara herhangi bir videonun oynatma hızını otamatik olarak 2x yapmak için oynatıcıya uzun basma özelliği.

Öte yandan sabit ses adı verilen bir diğer özellik de test aşamasında. Söz konusu özelliğin de testi başladı. Detaylarına ilişkin kısıtlı bilgi olan bu özellik ile video içindeki ani ses patlamalarının önüne geçmek hedefleniyor.

İşte detaylar...

NTV'de yer alan detaylara göre, YouTube, Sabit Ses özelliğini test ediyor. Bu özellikle birlikte videolardaki ani ses patlamalarının önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Bazı Reddit kullanıcıları YouTube'un Sabit Ses özelliği üzerinde çalıştığını iddia etti.

Söz konusu özellik, videoların içerisindeki ses seviyelerini dengeleyerek kullanıcıların değişik videolarda ani ses değişiklikleri yaşamamasını sağlayacağı kaydedildi.

Ayrıca özelliğin resmi olarak duyurulmadığı ifade edilen yapay zeka tarafından desteklendiği tahmin ediliyor.

Henüz tüm kullanıcılara açılmadığı belirtilen özelliğin test aşamasında olduğa dikkat çekildi.

YouTube, videoların daha hızlı bir kısayol yöntemini test ediyor. Test aşamasının 13 Ağustos'a kadar süreceği bildirildi.

YouTube üzerinde halihazırda videoları 2x hızında izleyebilme seçeneği yer alıyordu.

Ancak bu işlemi yapmak için önce video içindeki menüye girmek ve sonrasında çalma hızına girerek uygun hızı tıklanması gerekiyordu.

YouTube'un videoları izlerken bu menüye daha kolay erişilmesini sunan bir özellik üzerinde çalıştığı öne sürüldü.

The Verge'e göre, bu testin 13 Ağustos'a kadar süreceği belirtilirken, daha sonra genel olarak ne zaman kullanıma sunulacağı hakkında bir bilgi yer almıyor.

YouTube nedir ne ise yarar?

Youtube, resmi kaynaklarda çevrimiçin video barındırma platformu olarak tanımlanıyor. Dünyanın açık ara farkla en popüler ve en dinamik video platformu olan Youtube, herkese yayıncı olmak ve video yayınlama özgürlüğü sağlıyor. Merkezi Amerika'da yer alan site, 2006 yılında Google ile güçlerini birleştirdi.

YouTube, dünyadaki en büyük ikinci arama motoru olarak kullanılıyor.

Bugün dünyadaki tüm insanların yüzde 31'i YouTube kullanıyor. 2022'nin üçüncü çeyreğinde YouTube'un küresel reklam geliri 7,07 milyar dolar olarak kaydedildi. YouTube'un 2022 yıl itibarıyla 51 milyondan fazla aktif kanalı vardır. Günlük YouTube Shorts görüntülemeleri 2022 yılında 30 milyarı aştı.