29 / 04 / 2024

Yozgat Boğazlıyan Devlet Hastanesi Pazartesi açılacak!

Yozgat Boğazlıyan Devlet Hastanesi Pazartesi açılacak!

Yozgat Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Yeni Devlet Hastanesi'nin pazartesi gününden itibaren hizmete gireceğini müjdeledi. Erdal, tüm eksiklik ve aksaklıkların giderilerek hizmete hazır hale getirildiğini söyledi.



Yozgat Boğazlıyan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, Yeni Devlet Hastanesi'nin pazartesi gününden itibaren hizmete gireceğini müjdeledi. 


Göreve seçildiği günden itibaren tüm mesaisini, Boğazlıyan ve Boğazlıyan halkı için harcayan, ilçenin gelişip büyümesi noktasında devasa hizmet ve yatırımlara imza atan Başkan Erdal, açılışı aylardır geciken Yeni Devlet Hastanesi'ne de el atarak, açılışa hazır hale gelmesini sağladı. 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Şentürkoğlu İnşaat Ltd. Şti've ihale edilen 50 yataklı yeni Devlet Hastanesi'ndeki son eksikliklerin giderilmesi noktasında Sağlık Bakanlığı ve Yozgat Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği arasında adeta mekik dokuyan Başkan Erdal, tüm eksiklik ve aksaklıkların giderilerek hizmete hazır hale getirildiğini söyledi. 


Yaklaşık 6 ay öncesinden açılması planlanan, ancak elektrik ve bazı bölümlerde tespit edilen eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi noktasında taşınmanın gerçekleştirilemediğini hatırlatan Belediye Başkanı Hamdi Erdal, "Bakanlık ve Kamu Hastaneler Birliği nezdinde yürüttüğümüz ikili diyaloglar sayesinde tüm engelleri aştık. Böylesi bir müdahalenin olmaması duamı unda hem bir çok solunla karşılaşılacak, hem de açılış daha da gecikmiş olacaktı" diye konuştu. 


Tüm önceliğini; Boğazlıyan halkının, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için gerekli çalışmaları yapmak olarak özetleyen Erdal, açıklamasını daha sonra şöyle sürdürdü: "Boğazlıyan ve bölge halkımız Pazartesi gününden itibaren Yeni Devlet Hastanesi'ııde tedavi görebilecekler. İnşallah, açılıştan sonra yeterli düzeyde uzman ve pratisyen hekim olmak üzere personel takviyesinin yapılması için bir takım girişimlerde bulunacağız. 


Yeni Devlet Hastanemiz tam teşekküllü hizmet vermeye başladığı zaman hem halkımız sağlık alanında büyük kolaylıklar elde etmiş olacak, hem de kısa sürede tedavi olma imkanına kavuşacaktır. 


Bölgenin en büyük ve en fazla kadroya sahip bir Hastane hüviyetine kazandırılması için çalışmalarımız devam edecektir. Ben şimdiden Yeni Hastanemizin hayırlı uğurlu olmasmı diliyor, Boğazlıyaıılı hem şenlerimize de; sağlıklı ve mutlu bir gelecek temenni ediyorum."


Boğazlıyan Haber


Geri Dön