Kent Haberleri

Yozgat'ta 3 tarihi konak restore edilecek!

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat'ın tarih ve kültürünü yaşatmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, 3 tarihi konağı restore ettireceklerini söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat'ın tarih ve kültürünü yaşatmak için büyük çaba sarf ettiklerini belirterek, 3 tarihi konağı restore ettireceklerini söyledi. 


Yozgat Belediye Başkam Kazım Arslan, Yozgat'ın tarihi ve kültürünü yaşatmak ve şehre bir kent kimliği oluşturmak için çalıştıklarım belirterek, "Şehrimizde sayısı azalan tarihi konaklarımıza sahip çıkıyoruz. Bazı tarihi konaklan kamulaştırarak belediyenin mülkü haline getirdik. Tarihi konakların restorasyon işi uzun süren bir prosedür gerektiriyor. Bu sebeple hepsini bir anda restore ettirmek kolay olmuyor. Ancak bu tarihi konaklardan birini bütün işlemleri tamamlandı ve restorasyon çalışmalan başlayacak. Bu konağımıza ise Hüznibaba ismini vereceğiz" dedi. 


Yozgat'ta yeni yapılan okul ve kamu binalarının Selçuklu, Osmanlı mimarisinde tarihi görünümlü olduğunu ifade eden Belediye Başkam Arslan, "Belediye olarak meydan projemizde ise Cumhuriyet Meydanına bakan binalara modem giydirmeler yapılacak. Bu projemiz de tamamlanmak üzeredir. İnşallah bu proje ile meydan ve çevresi modern bir görünüme kavuşacak" diye konuştu. 

Yozgat Lise Caddesinde yapılan kaldırım çalışmalanmn hava şartlarından dolayı aksadığını ifade eden Arslan, "Belediye olarak biz caddemizin biran önce tamamlanması için çalışıyoruz. Zaman zaman yapılan müteahhit firmanın yaptığı hatalar, tekrar düzelttiriliyor. Lise caddesi, saat kulesinden, Kentpark'a, oradan da yeni hastaneye kadar uzanacak" diye konuştu. 


İleri Gazetesi