Genel

Yozgat'ta icradan 800 bin TL'ye satılık otel ve arsası!

Yeniköy İcra Müdürlüğü, Yozgat İli, Yerköy İlçesi, 156 ada, 46 parselde yer alan arsayı satışa sunuyor. Arsa üzerinde 187 metrekare 4 katlı otel binası mevcut

T.C. YERKÖY İCRA MÜDÜRLÜÄžÜ TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI

Dosya No: 2010/3 İ.şž.
 
Satılmasına karar verilen Taşınmazın önemli özellikleri:

1 - TAPU KAYDI: Yerköy ilçesi Tapu Sicil Müdürlüğünde kayıtlı Yeni Mahalle tapusunun Bedri Aydın caddesi ADA NO: 156 Parsel No. 46'da kayıtlı 196.00 m2,lik ARSA niteliğindeki taşınmazın tamamı

ÖZELLİKLERİ: Taşınmaz Yeni Mahalle Bedri Aydın Caddesi üzerinde bulunup, Taşınmaz tapu kayıtlarına göre her nekadar arsa olarak görünsede üzerinde yaklaşık olarak 187,00 m2 kullanım alanına sahip 4 katlı otel binası mevcuttur. Bu otel özellikleri itibari ile; Zemin katı giriş antresi Lobi ve Depo olarak konumlandırılmıştır. Bu mekanlarda giriş antresi tabanları mermer duvarlar 1,50 trabzan seviyesine kadar mermer duvarlar plastik boyalıdır. Lobi tabanlar yerinde dökme mozaik duvarlar 1,50 cm mermer üzeri kum sıva depo tabanlar yerinde dökme mozaik duvarlar plastik boya olarak inşa edilmiştir. Diğer 3 normal katta her katta 7 adet değişik ebatlarda otel odası ile birlikte giriş antresi müşterek kullanımlı banyo ve wc'den oluşmaktadır. Toplam 3 katta 27 odalı bir oteldir. Bu mekanların ıslak hacimler hariç tabanları yerinde dökme mozaik, duvarlar yağlı boya ahşap doğramalı, ıslak hacimlerde tabanları 1,50 cm kadar fayans üzeri boyalıdır.

İMAR DURUMU: Yerköy İlçesi Belediye Başkanlığı Fen işleri müdürlüğünden alınan 26/03/2010 tarihli 2010/3 sayılı
Ö: 1/1000 ölçekli İmar Durumu yazısına göre imar Pafta No: 19.K-lll-a İnşaat cephesi: 10,00 mt Bina Derinliği: 18,00 mt
Ön Bahçe mesafesi: 0,00 mt Yan Bahçe Mes afesi: 0,00 mt_ 3,00 mt Yapı Nizamı: Blok Nizam Kat Adedi: (Bodrum hariç) 4 kat Saçak Seviyesi: 12,50 mt çıkma Derinliği: Açık çıkma mevcut. Olarak bildirilmiştir.

Satış Saati  : 14:00-14:10 Arası

Muhammen Bedeli  :     800.000,00 TL

Satış şžartları:

1-Satış 15.03.2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Yerköy Adliyesi İzale-i şüyuu odası açık artırma sure ¬tiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin %60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 25.03.2011 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhünlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka te ¬minat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tapu alım harcı, damga vergisi, K.D.V alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve iflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.

(İİK m.126) Oİlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com