Kent Haberleri

YSK’dan sürpriz karar! 20 adet personel alınacak! Son başvuru tarihi 26 Temmuz!

Yüksek Seçim Kurulu, sürpriz bir kararla personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı’nda yayımlanan ilana göre 20 adet seçim uzman yardımcısı istihdam edilecek. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’nda yayımlanan ilan doğrultusunda, başvuru şartları ve detaylar belli olurken, son başvuru tarihinin 26 Temmuz olduğu öğrenildi

Yüksek Seçim Kurulu, (YSK) merkez teşkilatında istihdam etmek üzere 20 adet seçim uzman yardımcısı alımı yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’nda yayımlanan ilan doğrultusunda, başvuru şartları ve detaylar belli olurken, son başvuru tarihinin 26 Temmuz olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı’nda yayımlanan ilanda şu ifadeler kullanıldı:

“9 Temmuz 2018 tarihli ve 30473 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Seçim Uzmanlığı Yönetmeliği hükümleri gereğinde YSK Başkanlığı merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere giriş (sözlü) sınavı ile 20 adet Seçim Uzman Yardımcısı kadrosuna personel alımı gerçekleştirilecektir.”

Peki, başvurular nereye yapılacak? Başvuru şartları neler? İşte detaylar...

BAŞVURU ŞARTLARI

YSK bünyesinde istihdam edilmek üzere alınacak 20 adet personel için başvuru şartları belli oldu. Bu kapsamda, başvuru şartları şu şekilde oluştu:
1. 657 sayılı Devlet Memurları Yasası’nın 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları yerine getirmesi,
2. En az 4 senelik lisans eğitimi veren Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ya da bu fakültelere denkliği Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından onay verilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından herhangi birisinden mezun olması,


3. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından 2021 ve 2022 senelerinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) KPSSP4 ya da KPSSP5 türlerinden en az yetmiş (70) puan almış olması,
4. Giriş (sözlü) sınavının açıldığı senenin ocak ayının birinci günü (1 Ocak 2023) itibari ile 35 (otuz beş) yaşını tamamlamamış olması (01 Ocak 1988 tarihinde ya da bu tarihten sonra dünyaya gelmiş olmak.)
5. Görevini sürekli yapmasına engel teşkil edebilecek herhangi bir hastalığının bulunmaması.

Öte yandan, başvuruların e-Devlet siteminden “Yüksek Seçim Kurulu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya Kariyer Kapısı internet adresinden gerçekleştirilecek.

DETAYLAR VE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ

100 bin TL’nin aylık getirisi ne kadar? İşte banka banka faiz getiri hesabı...

BİM'de Paşabahçe 12 parça dantel çay seti 109 TL’ye, Tefal wok tava 499 TL’ye, musluklu termos 99 TL’ye düştü!

Benzin, motorin ve otogaz alacaklara müjde! Akaryakıta bu sefer dev indirim geliyor! Müjde resmen verildi!