02 / 05 / 2024

Ytong, Ulusal Mimari Tasarım Yarışması düzenliyor!

Ytong, Ulusal Mimari Tasarım Yarışması düzenliyor!

Dünya Mimarlar Birliği’nin (UIA), 2010 yılı Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla belirlediği “Daha İyi Kent, Daha İyi Yaşam - Tasarım Yoluyla Sürdürülebilir” temasına Ytong, Ulusal bir Mimari Tasarım Yarışma



 “Çatılar ve Sürdürülebilirlik” konulu yarışma ile Ytong, mimarları, “Tasarım Yoluyla Sürdürülebilirlik”  temasına yeni fikirlerle katkıda bulunmaya davet ediyor.

Sürdürülebilir kentsel çevre için, mevcut yapı stoğunun iyileştirilmesi gerekliliğine dikkat çeken Ytong, yarışma ile var olan mekânları yeniden değerlendirirerek barınma sorununa da yenilikçi çözüm önerileri getirmeyi hedefliyor. Özellikle büyük kentlerde atıl durumda bulunan yapıların çatı ve/veya son katlarının, donatılı Ytong plakları kullanılarak güvenli, sağlıklı ve ekonomik bir biçimde yeniden değerlendirilmesi üzerine tasarım fikirleri üretilmesini teşvik ediyor.

Birincinin 30.000 TL, ikincinin 20.000 TL, üçüncünün ise 15.000 TL para ödül kazanacağı yarışmada, 5 adet 5.000 TL değerinde mansiyon ve 3 adet de 2.500 TL değerinde satın alma ödülü bulunuyor. Yarışmada ayrıca, ilk iki ödülü kazanan tasarımın mimarına, projelerinin uygulanması halinde Ytong Çatı Plağı da bedelsiz olarak verilecek.

14 Şubat 2011 tarihinde son bulacak yarışma ile ilgili açıklayıcı bilgi ve yarışma şartnamesi www.ytong.com.tr/yarisma adresinden temin edilebilir.

Basında yer alan diğer haberler:

Çatı yarışmasına sponsor oldu
Dünya Mimarlar Birliği (UIA)’nın 2010 yılı Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla düzenlediği “Daha iyi kent, daha iyi yaşam tasarım yoluyla sürdürülebilir” temasıyla düzenlediği Ulusal Mimari Tasarım Yarışması’na Ytong destek veriyor.
Sürdürülebilir kentsel çevre için, mevcut yapı stokunun iyileştirilmesi gerekliliğine dikkat çeken Ytong, yarışma ile var olan mekânları yeniden değerlendirerek barınma sorununa da yenilikçi çözüm önerileri getirmeyi hedefliyor. Ytong, özellikle büyük kentlerde atıl durumda kalan çatı ve son katların, donatılı plaklar kullanılarak güvenli, sağlıklı ve ekonomik biçimde yeniden değerlendirilebilmesi için tasarım fikirleri üretilmesini teşvik ediyor. 14 Şubat 2011 tarihinde başvurunun biteceği yarışmada Ytong, dereceye girenlere 30 ile 5 bin TL arasında çeşitli para ödülleri dağıtacak.
 


Geri Dön