Genel

YTÜ'de Omron Teknoloji Laboratuvarı açıldı!

Yıldız Teknik Üniversitesi Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuvarı'nın açılışında konuşan Ergün, Yıldız Teknik Üniversitesi ile Omron işbirliğinde kurulan Otomasyon Teknolojileri Laboratuvarı'nın açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

 

Yıldız Teknik Üniversitesi Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuvarı'nın açılışında konuşan Ergün, Teknogirişim Sermayesi Desteği çerçevesinde bugüne kadar 500'e yakın gence destek sağladıklarını, ancak gelecek yıldan itibaren her yıl 500 projeyi destekleyeceklerini söyledi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin, lider bir ülke olmak istiyorsa dünyadaki güç dengelerinin ana belirleyicisi olan bilim ve teknoloji gibi kilit bir alana azami önem vermek zorunda olduğunu belirterek, 'Gelişmiş ülke örneklerini incelediğimizde ekonomideki büyümenin bilim ve teknoloji alanındaki yetkinlikle paralel yürüdüğünü görüyoruz' dedi. Yıldız Teknik Üniversitesi Omron Otomasyon Teknolojileri Laboratuvarı'nın açılışında konuşan Ergün, Yıldız Teknik Üniversitesi ile Omron işbirliğinde kurulan Otomasyon Teknolojileri Laboratuvarı'nın açılışında bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

GELECEK YILDAN İTİBAREN

Teknogirişim Sermayesi Desteği ile gençlere teknolojik fikirlerini hayata geçirmeleri için 100 bin lira hibe desteği verdiklerini ve kendi işlerini kurmalarına yardımcı olduklarını anlatan Ergün, bugüne kadar 500'e yakın gencin yararlandığı bu programla çok önemli projelerin hayata geçirildiğini, gelecek yıldan itibaren ise her yıl 500 projeyi destekleyeceklerini söyledi. Konuşmasının ardından Bakan Ergün ile Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Omron Avrupa Üst Yöneticisi (CEO) Shizuto Yukumoto, birlikte kurdele keserek laboratuvarın açılışını yaptı. Bakan Ergün ve beraberindekiler daha sonra laboratuvarı gezdi.

İNSANIMIZIN AKLINI

'Petrol ve doğalgaz gibi kaynaklarımız olmadığına göre insanımızın aklını, zekasını ve fikirlerini parlatmak mecburiyetindeyiz' diyen Ergün, şöyle devam etti: 'Yazılım ve otomasyon alanında geliştirilen ürünler, sadece kendi sektörlerinin değil, tüm sanayinin ve ekonominin başarısını doğrudan etkiliyor. Bu sektörlerin başarılı olması, finans sisteminden sanayiye, turizmden tarıma, sağlıktan kamu yönetimine kadar her alanda katma değeri artırmak gerekiyor. Bugün iş makineleri için bir simülasyon hazırlayacaksanız, internet bankacılığında yeni bir hizmet geliştirecekseniz veya tıp sektöründe hastaya ait verilerin analizini yapacaksanız bu alanlara muhtaçsınız' dedi.

Mustafa Sait Özkan / YENİ ŞAFAK