02 / 05 / 2024

Yücel Kara: Yaşama spor katıyoruz!

Yücel Kara: Yaşama spor katıyoruz!

Acarlar Şirketler Topluluğu’nun spor kulübü markası Coliseum, 8 bin üyeye ulaştı. AcarBlu Rezidans’ta açtıklarını söyleyen Coliseum Sports Club Genel Müdür Yardımcısı Yücel Kara, "Yaşama spor katıyoruz." dedi



Acarlar Şirketler Topluluğu’nun spor kulübü markası Coliseum, 8 bin üyeye ulaştı. Acarkent ve Sarıyer’den sonra üçüncü şubelerini AcarBlu Rezidans’ta açtıklarını söyleyen Coliseum Sports Club Genel Müdür Yardımcısı Yücel Kara, en önemli misyonlarının bireyleri spora teşvik etmek olduğunu söylüyor. Yaşama spor kattıklarını belirten Kara, “Şehrin kalabalığından bıkmış insanlara doğanın içinde spor yapma imkanı sunarak yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyoruz” diyor.

 

Yücel Kara: Yaşama spor katıyoruz!

 

Son 20 yıldır Türkiye’de sağlıklı yaşam bilincinin artmasıyla spora olan ilgi hızlı bir yükselişte.Bu yıl, 18’inci yılını kutlayan Coliseum Sports Club’ın genel müdür yardımcısı Yücel Kara, “New York’da olduğu gibi çok sayıda spor kulübü Türkiye’de ne yazık ki yok. Biz sektördeki bu boşluğu 90’lı yıllarda fark ederek Acarlar Şirketler Topluluğu olarak bu alanda da var olmak istedik ve Coliseum markasını yarattık” diyor.

 

Acarkent, Sarıyer ve AcarBlu Rezidans olmak üzere 3 şubesi olan Coliseum Sports Club’un Acarkent’te şubesi açık alanlarıyla şehirde doğanın içinde spor yapma imkanı sunuyor. Kara, bu özelleriyle diğer spor kulüplerinden farklılaştıklarını belirterek, “Özellikle yaz aylarında hizmete açtığımız aqua parkımız, 7’den 70’e herkesin ilgisini çekiyor” diyor.

 

Coliseum Sports Club hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

 

Coliseum Sports Club olarak 1999 yılından bugüne hem Acarkent hem de Sarıyer’de faaliyet göstermekteyiz. 35 bin metrekarelik açık ve 13 bin metrekarelik kapalı alan üzerine kurulu Coliseum Acarkent; spor, eğlence ve dinlenme amaçlı birimlerden oluşuyor. Kulübümüzde yarı olimpik, çocuk ve eğitim olmak üzere 3 kapalı havuz ile 4 açık havuz, 6 kaydırak ve 1 dalga havuzundan oluşan 12 bin metrekarelik dev aquapark bölgesi bulunuyor. Ayrıca doktor ve diyetisyen kontrolünde kişiye özel program uygulayan 2 katlı fıtness çenter, sauna, Türk hamamı, buhar odası, şok havuzu Jakuzi, masaj ve bakım hizmetlerini kapsayan SPA Bölgesi, en trend derslerin verildiği aerobik stüdyoları, cycling-yoga-pilates stüdyoları, squash kortu, fonksiyonel antrenman alanı, spor yaparken çocuklarınızı emanet edebileceğiniz kids club, açık alan egzersiz bölgesi, benzersiz yeşil alanların yer aldığı tartan yürüyüş parkuru, uluslararası standartlarda 5 adet açık-kapalı tenis kortu yer alıyor.

 

Diğer kulüplerden en önemli farkınız nedir?

 

Coliseum Acarkent olarak şehrin içinde benzeri bulunmayan açık alanlarımızla doğanın içinde spor yapma imkanı sunuyoruz. Bu bizi diğer kulüplerden ayıran en önemli özelliklerimizden biri. Özellikle yaz aylarında hizmete açtığımız aquaparkımız, 7’den 70’e herkesin ilgisini çekiyor.

 

Sarıyer’deki kulübünüzün özellikleri nelerdir?

 

Coliseum Sarıyer ise Coliseum Acarkent’e göre daha küçük ve butik bir tesis olarak tasarlandı. Bu kulübümüzde açık kapalı yüzme havuzlan, tenis kortu, grup derslerinin verildiği step-aerobik salonu, en son teknoloji cihazlarla donatılmış fıtness center’ı ve yine Coliseum Acarkent’te olduğu gibi Türk hamamı, sauna, buhar odasından oluşan SPA bölgesi bulunuyor.

 

Neden spor alanında bir yatırım yapmak istediniz?

 

Son 20 yıldır Türkiye’de sağlıklı yaşam bilinci dolayısıyla spora olan ilgi hızlı bir yükselişte. New York ya da herhangi bir başka eyalette olduğu gibi yüksek sayıda spor kulüpleri ülkemizde ne yazık ki yok. Biz sektördeki bu boşluğu 90’lı yıllarda fark ederek Acarlar Şirketler Topluluğu olarak bu alanda da var olmak istedik ve Coliseum markasını yarattık. Toplumumuzda daha sağlıklı bir yaşam bilinci oluşmasına katkıda bulunmak öncelikli hedeflerimizden biriydi.

 

Sektöre nasıl bir farklılık getirdiniz?

 

Büyük şehirlerde insanlar metropol hayatında, şehrin gürültüsü içerisinde ofislerinde çok fazla hareket etme imkanına sahip değiller. Bu durum onları spora yönlendiriyor. Biz bulunduğumuz lokasyonun avantajlarından da faydalanarak ve bu şehrin kalabalığından bıkmış insanlara doğanın içinde spor yapma imkanı sunarak yaşam kalitelerini artırmayı hedefledik.

 

Kaç üyeniz bulunuyor?

 

Toplamda 8 bin üyemiz bulunuyor. Müşteri profilimiz çalışan, kendine vakit ayıran, sağlıklı yaşam bilinci gelişmiş, 25-45 yaş arasındaki kadm-erkek grubu. Bu grup arasında aile üyeliği, en yüksek oranı oluşturuyor.

 

Welness ve fitness’ı birleştiriyorsunuz. Bunu nasıl sağlıyorsunuz?

 

Sektörümüz “fitness“ diye tanınıyor ancak sektörü bu şekilde adlandırmak oldukça yetersiz kalıyor. Sektörümüzün faaliyet alanı çok geniş. Bu noktada “ wellness” kavramı devreye giriyor. Bu kavram; mutlu, sağlıklı ve fit olma yani bütünüyle iyi olma hali olarak açıklanabilir. Wellness dünyası sadece fitness imkanı sunan kulüplerden ibaret değil, kulüplerin ürün yelpazesinde pek çok hizmeti barındırması çok önemli. Yani yogiler, masörler, diyetisyenler, fizyoterapistler, estetikçiler, animatörler, yaşam koçları ve daha birçok kişiyi alabileceğimiz bu listedekilerin hepsi birden vvellness dünyasını oluşturuyor. İşte biz de bu dünyanın bütün gerekliliklerini yerine getiriyor ve tüm bu hizmetleri bünyemizde barındırıyoruz.

 

 

“TÜRKİYE’NİN TEK ISO BELGELİ KULÜBÜYÜZ”

 

“ULUSLARARASI ALANDA ÖDÜL ALDIK”

 

Business Initiative Directions (BID) ödüllerinde, Türkiye'nin tek ISO belgeli kulübü olarak ödüle layık görüldük. Müşterilerimize, ISO 9001 Toplam Kalite Standardı, ISO 10002 Müşteri Şikayetleri Yönetimi Standardı ve ISO 14001 Çevre Yönetimi Standardında hizmet sunmaktayız. BID Dünya Kongreleri Delegelerinin oylamasıyla seçildik ve ödül almaya hak kazandık.

 

“SEKTÖRE ÖRNEK OLACAK” 

Kulübümüzün dünyadaki spor kulüpleri arasında "en iyi" seçilmesinden ötürü hem kendi adımıza hem de Türkiye adına gurur duyduk. Başarımızın tüm sektöre örnek olacağını düşünüyoruz. Bu ödül, kalite politikamızın tüm maddelerini eksiksiz yerine getirerek müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımamızın bir sonucu oldu. Çok çalışmamız her işi en ince ayrıntısına kadar planlarımızla bu standartlara sahip olduk. 

 

STANDARTLARIN ÜZERİNE ÇIKIYORUZ”

 Müşteriyi evimize gelen bir misafir olarak görüyor ve bu doğrultuda misafirlerimize en iyi şekilde hizmet veriyoruz. Onların görüşleri bizim için çok önemli, bize ilettikleri her görüşü yüksek önem düzeyinde değerlendirip çözümleyerek standartların üzerinde hizmet veriyoruz.


Geri Dön