Ekonomi

Yüksek enflasyon karşısında maaşlar eridi! Memurlar ek zam ve refah payı istiyor!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Geylan, giderek zorlaşan hayat koşullarında memurların geçinmekte zorlandığına işaret ederek ek zam talebinde bulundu. Geylan, ayrıca memurlara da dini bayramlarda ikramiye verilmesi gerektiğini dile getirdi.Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan, alım güçlerinin artırılması için memurlara ek zam ve refah payı verilmesini istedi

Her geçen gün zorlaşan hayat koşulları karşısında geçinmekte zorlanan memurlar ek zam istiyor. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan, alım güçlerinin artırılması için memurlara ek zam ve refah payı verilmesini istedi. Geylan, hükümetin asgari ücretlilere, çiftçilere, işçilere ve esnafa müjdeli haberler verirken memurların da ‘ek zam’ müjdesi beklediğini dile getirdi.

Geylan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunarak 1 Mayıs'ın, çalışanların tüm sorunlarının gündeme taşındığı ve çözüme kavuşturulduğu bir süreç olmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Hükümetin yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde toplumun her kesimine müjdeli haberler verdiğinin altını çizen Geylan, istihdamın korunmasının, işsizliğin önlenmesinin güvenli bir gelecek açısından önemine işaret etti. Türkiye Kamu-Sen olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde insan onuruna yaraşır bir yaşam, adil bir gelir dağılımı, güvenceli bir çalışma hayatı istediklerini vurgulayan Geylan, memurlara ek zam ve refah payı verilerek alım güçlerinin yükseltilmesini istedi.

MEMURA DA BAYRAM KRAMİYESİ VERİLSİN

Enflasyon farkının ortaya çıktığı ay itibarıyla ödenmesi talebinde de bulunan Geylan, sözleşmeli ve güvencesiz çalışmanın bütünüyle kaldırılarak tüm kamu çalışanlarının güvenceli ve kadrolu biçimde istihdam edilmesini de beklediklerini hatırlattı.

Geylan ayrıca birinci dereceye gelmiş bütün kamu personelinin ek gösterge rakamlarının 3600'e yükseltilmesi, emeklilere olduğu gibi memurlara da dini bayramlarda ikramiye verilmesi gerektiğini belirterek tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması ve emeklilikteki ayrımın kalkması gerektiğini savundu.

Günün şartlarına uygun bir şekilde ek ders, nöbet ücreti, sosyal yardımlar, fazla mesai gibi ödemelerin de artırılmasını isteyen Geylan, kira, giyim, yemek yardımı gibi yeni sosyal yardım kalemlerinin oluşturulmasının yanı sıra yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi talebinde bulundu.

 

DEPREM BÖLGESİNDE PSİKOLOJİK DESTEK

Talip Geylan, deprem bölgesinde görev yapan kamu çalışanlarının ihtiyaçlarına da değinerek başta barınma gereksinimi olmak üzere ekonomik, sosyal ve psikolojik olarak bölgede görev yapan kamu personelinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Geylan, ayrıca memur maaş sisteminin sadeleştirilmesini, memurların kamu hizmetinin gerektirdiği niteliklere uygun bir maaş almalarının sağlanmasını da talep etti. Geylan ayrıca kamuda mülakat uygulamasının da bir an önce kaldırılması gerektiğine dikkat çekerek liyakat ilkesinin hayata geçirilmesi gerektiğine işaret etti.