07 / 09 / 2024

Yüksek gelirlilerin taşınmayı düşündüğü ilk 5 şehir!

Yüksek gelirlilerin taşınmayı düşündüğü ilk 5 şehir!

İngiliz gayrimenkul danışmanlığı şirketi Knight Frank, yüksek gelirlilerin taşınmayı düşündüğü ilk 5 kenti açıkladı. İşte o liste...



İngiliz gayrimenkul danışmanlığı şirketi Knight Frank tarafından bir son dakika araştırması yapıldı. Buna göre, söz konusu araştırma aralarında İngiltere ve ABD'nin de yer aldığı 11 farklı ülkeden 700 varlıklı kişiyle gerçekleştirildi.

Ekonomist'te yer alan habere göre; bu araştırma ile 2024 yılında dünyadaki milyonerlerin gözdesi 5 Avrupa kenti belli oldu. 

İşte Knight Frank tarafından yapılan o araştırmanın sonuçları...

Yüksek gelirlilerin taşınmayı düşündüğü ilk 5 şehir!

Knight Frank'in araştırmasına göre ülke değiştirmeyi düşünen varlıklı kişilerin (1 milyon dolar ve üzeri gelir elde edenler) yüzde 83'ü sağladığı kültürel ve ekonomik fırsatlar sebebiyle şehir yaşamına yöneliyor. 

Yüzde 17'si ise doğal manzara ve daha yavaş yaşam tarzı için kırsal ve tatil yerlerine yöneldiğini belirtiyor. 

Paris'in ilk sırada olduğu listede normalde ultra zenginlerin merkezi şeklinde bilinen Londra ilk beşe giremedi ve 7'nci oldu. 

Yüksek gelirlilerin taşınmayı düşündüğü ilk 5 şehir!

Knight Frank tarafından hazırlanan rapora göre, milyonerlerin yer değiştirirken en önemli öncelikleri güvenlik ve mahremiyet oluyor. Bunların ardından ise istihdam, vergi ve eğitim geliyor.

Araştırma, serveti 30 milyon dolar ve üzeri olan ultra yüksek gelirli kişilerin yüzde 19′unun ikinci bir pasaport başvurusu yapmayı ya da başka bir ülkede vatandaşlık almayı planladığını ortaya koydu. 

Söz konusu raporda 2024 yılında yüksek gelirli kişilerin taşınmayı düşündüğü ilk beş Avrupa kenti de açıklandı. İşte o kentler:

1. Paris
2. Berlin
3. Barselona
4. Viyana
5. Madrid

Yüksek gelirlilerin taşınmayı düşündüğü ilk 5 şehir!

Bunların yanı sıra, geçtiğimiz günlerde de Knight Frank'ın bir başka raporu ortaya çıktı ve ultra zenginlerin en çok İstanbul'da yaşamayı tercih ettiği belirtildi. Yerli yabancı süper zenginlerin ilgi gösterdiği mega kent İstanbul'da kira bedelleri 2.5 milyon Türk Lirası’na kadar yükselen ultra lüks konutlar hiç boş durmuyor. Bu konutların ağırıklı şekilde Rus milyarderler, Arap şeyhleri ve Anadolu'daki Türk zenginler tarafından kiralandığı ifade ediliyor. 

Knight Frank tarafından hazırlanan 2024 raporuna göre Türkiye'de 2022 yılında 30 milyon doların üzerinde serveti bulunan kişi sayısı 1.761 iken, 2023 senesinde 1.932 kişi bu klasmana ulaştı. 

Ocak'ta asgari ücretin İstanbul'da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetine oranı yüzde 32'ydi, şimdi yüzde 24,6 oldu!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Kahramanmaraş depremi için uyarıyor! Bu tarihe kadar 6.2 şiddetinde deprem olacak! 

Mağdur ev sahibi: Ek maddeyle nasıl yüzde 25 sınırı geldiyse, yeni ek maddeyle bunu telafi etmenin zamanı gelmedi mi?


Geri Dön