Kira

Yüksek kiralar karavanlara talebi artırdı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrası en fazla tercih edilen tatil seçenekleri arasında bulunan ve deprem sonrası yeniden gözde haline gelen karavanlara talep şimdi de yüksek konut kiraları nedeniyle arttı.

 

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sonrası en fazla tercih edilen tatil seçenekleri arasında bulunan karavan satışları asrın felaketi şeklinde nitelendirilen deprem sonrası adeta zirve yaptı. Akşam gazetesinde yer alan habere göre sektör, şimdi de konut sıkıntısı ve yüksek konut kiraları sebebiyle karavan hayatına yönelenler için 'şehir karavanları' üretmeye başladı. Güneş enerjisi ile pek çok ihtiyacını karşılayabilen ve kent hayatına uygun tuvalet ve banyo sistemleri tasarlanarak çocuklu ailelerin de yaşayabileceği ev rahatlığında karavanlar bu sene ön plana  çıkıyor.

İHRACATTA YÜZDE 123 ARTIŞ

Karavanda iç talepteki patlamanın dışında kaliteli üretim, çeşitlilik ve tasarım avantajıyla ihracat ayağı da büyümeye başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre karavan dekorasyonu, teknoloji, üretim kalitesi ve tasarımı ile Avrupa'ya ihracatı yüzde 123 artış gösteren karavan sektörü, önümüzdeki 10 senede Avrupa başta olacak şekilde dünyanın karavan üretim merkezi olmayı hedefliyor. Bu seneyi 1 milyon doların üzerinde satışla kapatması beklenen karavan sektöründe son 2 senede üretici sayısı da 5 katına yükseldi.

34 ÜLKEDEN ZİYARETÇİLER İSTANBUL'DA BİR ARAYA GELDİ

Bu yıl 4.’sü yapılan Marmara Kamp & Karavan ve Doğa Sporları Fuarı, 11 Eylü tarihinde Marinturk İstanbul City Port Pendik'de kapılarını açtı. 15 Eylül tarihine kadar devam edecek olan fuarda; fiyatları 150 bin Türk Lirası  ile 12 milyon Türk Lirası arasında değişen karavanların dışında teknolojik tiny house'lar, çadır, kamp malzemeleri ve taşınabilir evler hem doğa tutkunları için hem de ekonomik nedenlerle ilgi duyanlar için görücüye çıkıyor. 600'den çok imalatçı firmanın katılım gösterdiği fuara, Avrupa ve Balkanlar başta olacak şekilde toplamda 34 ülkeden yabancı ziyaretçiler yoğun ilgi gösteriyor.

OTURAN DA VAR KİRAYA VEREN DE 

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yüzde 400 artış gösteren karavan satışlarına üreticilerin yetişemediğini dile getiren Anadolu Expo Fuarcılık Genel Müdürü Tamer Karaoğlu; "Şu anda talep fazlalığı nedeniyle bir karavanın en erken 6 ayda teslim edilebiliyor. Yurtdışından da oldukça fazla talep geliyor. Ülkemizdeki üreticiler aynı zamanda Avrupa'nın karavan alanında eksik kaldığı noktalarda ciddi bir tedarikçisi konumuna geldi. Yatırım amaçlı karavan satın alanların da sayısı da artış gösterdi. Eskiden konut alınır, kiraya verilirdi, şimdi karavan alıp kiraya veriliyor" dedi.

Kıbrıs'tan konut alan Türk yatırımcılarının oranı yüzde 4'ü geçti!

Kira ödemelerini banka ve PTT’den yapmayanlara tam bu kadar ceza kesilecek!

Yapı denetim bedellerinde fiyatlandırma adil olmalı, 50 cm için neredeyse 2 kat bedel alınıyor!