30 / 09 / 2024

Yüksek kiralar öğrencilerin barınma tercihlerini değiştirdi! 

Yüksek kiralar öğrencilerin barınma tercihlerini değiştirdi! 

Üniversite öğrencileri yeni eğitim-öğretim dönemine başlarken, gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörünün de hareketlenmesi bekleniyordu fakat söz konusu süreç umulduğu gibi gelişmedi. Ev kiralarının yüksekliği karşısında ev tutamayan öğrenciler yurtları tercih etti.




İzmir'de özellikle Bornova ve Buca'da üniversite öğrencilerine umut bağlayan emlak sektörünün bu ay hareketlenmesi bekleniyordu. Ancak yüksek kiralar nedeniyle konut sahiplerinin evleri boş kaldı.  İzmir  Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu konu ile ilgili önemli açıklamalar yaparak, ev tutamayan öğrenciler yurtları tercih ettiğini söyledi.

Ben Haber’den Çiğdem Özen imzalı habere göre İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, “Öğrenciler için konut kiraları çok yukarıda kalan rakamlar. O nedenle pek çok ev tutulmadı, böyle bir durum var. Genel olarak yurtlar ve özel yurtlar daha uygun, hesaplı olduğu için oralar tercih edildi. Bu nedenle öyle bir durumumuz var. Öğrencilerin çok büyük bir talebi olmadı, onu da çok net söyleyeyim.” diye konuştu.

Yüksek kiralar öğrencilerin barınma tercihlerini değiştirdi! 

İNŞAAT YAPMAK İMKANSIZ


Yaptığı açıklamada özellikle İzmir'in Buca İlçesi'nde son dönemde yükselen inşaatların yeterli olmadığını, sınırlı sayıda olduğunu dile getiren Mesut Güleroğlu, “Siz müteahhit olsanız paranın para kazandığı dönemlerde inşaat yapıp, kredi çekemeyeceğiniz kredi limitlerinin düşük olduğu bir pozisyonda inşaat yapar mısınız? Konut alınamayan bir dönemde inşaat yapmak imkansız. Buca'da bazı inşaatlar var fakat kredi kullanmıyordur, kendi öz sermayesiyle yaptıklarını düşünüyorum. Bu tarz müteahhitlerimiz devam ediyor fakat onlar bile şu anda sıcak para da durmayı tercih ediyorlar. Çünkü mevduat faizleri yüksek olduğu için cazip geliyor.” Dedi.

KONUT ALMAK İÇİN EN UYGUN DÖNEM


Açıklamasında konut satın almak için en uygun zamanın şu dönem olduğunu dile getiren Mesut Güleroğlu, “Mevduat faizleri düşerse konut fiyatları da yüzde 25-30 bandında artış gösterecek. Şunu net söylüyorum, insanların borç harç bularak şu anda konut almaları çok karlı olacaktır. Çünkü durgunluk nedeniyle pazarlık etme şansınız var. Konut satışları çok hareketli değil. Krediler açıldığı zaman da otomatik olarak fiyatlar daha yukarıya doğru çıkar. Bu her zaman böyle olmuştur.” Dedi.


DİKKAT EDİN UYARISI!


Mesut Güleroğlu, vatandaşlara da  çok önemli bir uyarılar yaparak, dikkatli olmalarını söyledi. Mesut Güleroğlu açıklamasında “Çalışmış oldukları emlak danışmanları ve emlakçılarla muhakkak Ticaret Bakanlığı'nın yetki belgesini sorgulasınlar. Aksi halde alışveriş yapmalarını önermiyorum. Çünkü Ticaret Bakanlığı'nın denetiminin dışında olan kişiler kaçak göçek bu işi yapıyordur. Yarın bir sıkıntı yaşadıklarında karşılarında muhatap bulamazlar” diye konuştu.

 

Ev sahipleri dikkat! Kiracı tahliyesinde kimsenin bilmediği ayrıntı ortaya çıktı! Bu durum geçersiz sayılıyor!

Konut ilanlarındaki ani artışlar neden oldu? Emlakçılar ev sahiplerini işaret etti!

Konut kredisi çekenler dikkat! Bu yöntemle borçlarınız güvence altında olacak!


Geri Dön