28 / 04 / 2024

Yüksek kiralardan kaçan vatandaşlar bu illere göç ediyor! İşte kira fiyatlarının düşük olduğu iller!

Yüksek kiralardan kaçan vatandaşlar bu illere göç ediyor! İşte kira fiyatlarının düşük olduğu iller!

Son zamanlarda artan kira fiyatları karşısında ezilen kiracılar daha uygun fiyatlı ev aramaya başladı. Özellikle büyük şehirlerde ucuz kirayı bırakın ev bulmak zor hale geldi. Vatandaşlar da kirası daha uygun olan illere göç etmeye başladı. 



Kira fiyatları gününümüzün en büyük sorunu haline geldi. Özellikle büyükşehirlerde kira fiyatları fahiş fiyatlara ulaşırken vatandaşlar bununla baş edebilmek için çözüm önerileri aramaya başladı. Bazı vatandaşlar kira fiyatı daha uygun olan illere göç etmeye başladı. Peki hangi illerde kira fiyatları daha uygun? Kirası en uygun olan iller hangisi? İşte detaylar...

KÜÇÜK KASABAYA GÖÇLER BAŞLADI!

Son dönemlerde en çok konuşulan konulardan biri haline gelen ev kiraları özellikle son bir yıl içerisinde yüzde 100 arttı.

Bu durum ev sahipleri ve kiracılar arasında büyük problemlerin yaşanmasına neden oldu. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar uygun fiyatlı konut ararken, küçük kasabalara göç edenlerin sayısı arttı.

Yüksek kiralardan kaçan vatandaşlar bu illere göç ediyor! İşte kira fiyatlarının düşük olduğu iller!

İSTANBUL'DA LİRALAR ORTALAMA 6,100 TL!

Resmi olarak açıklanan grafiklere göre Türkiye'de ortalama kira 3.100 TL olarak belirlenirken, İstanbul ve büyük şehirlerde büyük artış sağlayarak 6.500 TL'ye kadar ulaştı.

Daha önce bir evde genişlik, balkon olması, bina yaşı gibi kriterler aranırken, artan kiralardan sonra tek bir kriter belirlenmeye başladı. O da uygun kirası olması. Alınan asgari ücret kira fiyatlarına yetmez hale gelince Türkiye'de uygun fiyata kiralanacak ev sayısı da bir hayli azaldı.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; sadece çalışanlar değil üniversiteli öğrenciler ve bekarlar da zorlanan kesimlerden oldu. Alternatif olarak oda kiralayarak veya birkaç kişi aynı evi paylaşarak kira sorunlarına çözümler üretiliyor. Evler önceden okula veya işe yakın aranırken, kira fiyatlarından dolayı atık bu kriterler de ev seçiminde belirleyici olmuyor.

VATANDAŞLAR BU İLLERE GÖÇ EDİYOR!

Yapılan analize göre ortalama olarak bakıldığında en yüksek kira artışı yapılan iller sırayla Trabzon, Malatya, Ordu, Ankara, Denizli, İstanbul oldu. Büyük şehirlerden yüksek kira nedenleri yüzünden ayrılanların en çok tercih ettiği yerler ise daha küçük şehirler olarak belirtildi. Bu illere ise diğer şehirlere nazaran kiralarda daha düşük bir oranda artış yaşandı. Bu iller arasında ise  Osmaniye, Hatay, Malatya, Adıyaman, Ağrı yer alıyor.

Bakan Şimşek'ten son dakika müjdesi: Dar gelirlilere ucuz konut geliyor! Konutta fahiş fiyat engellenecek!

Geri Dön