Ekonomi

Yüksek su faturaları nasıl düşer? İşte yüklü su faturasını indirecek yöntemler...

Son zamların arından su faturaları bütçeyi zorlayabiliyor. Hayat pahalılığının yaşandığı şu günlerde, giderleri azaltmanın yolları araştırılıyor.

Bilmeden yapılan birçok hata, su faturasının yüksek gelmesine sebep oluyor.. Artan su faturalarını bazı basit yöntemlerle düşürebilirsiniz. İşte su faturasını düşürmenin yolları...

Su faturaları da son dönemde oldukça arttı. Faturalardaki yükselişten olumsuz etkilenen vatandaşlar tasarruf yöntemleri arıyor. Su faturasını düşürecek birçok basit yöntem bulunuyor.. İşte su faturanızı düşürmenin yöntemleri..

MUSLUKLARI KONTROL EDİN!

Musluklarınızın damlatıp damlatmadığına mutlaka bakın. Damlatan muslukları kısa sürede tamir ettirin aksi halde faturalarınız yüksek gelmeye devam edecektir.

Muslukların altındaki vanaları sıkabilir ya da musluk başlıklarınıza perlatör takabilirsiniz. Böylece akan suda yüzde 50 tasarruf edersiniz.

BANYODA GEÇİRİLEN SÜREYE DİKKAT EDİN!

Suyu en çok banyoda harcıyoruz. Bu sebeple tuvalet ve banyoda geçirilen süreye dikkat edilmeli. Öncelikle tuvalet rezervuarının sızdırmadığında emin olunmalı. Eğer sızdırma olursa günde 700 litreye kadar su sarfiyatına neden olabilir. Ayrıca tuvalet rezervuarının küçük hacimli olanla değiştirilmesi de faturaların azalmasına yardımcı olabilir.

DUŞTA SUYU AÇIK BIRAKMAYIN!

Duşta keselenirken suyu açık bırakmak, uzun vadede çokça su israfına sebep olur ve su faturanız yüksek gelir. Duşta geçirdiğiniz süreyi azaltmak, sabunlanırken suyu açmamak faturalarınızı düşürür.

EL SABUNLARKEN MUSLUĞU AÇIK BIRAKMAYIN!

El, yüz yıkarken ya da tıraş olurken musluğu kapatmaya özen göstermek gerekiyor. Bu durumlar faturanızı kabarttığı gibi, en önemli kaynakların başında gelen suyun da boşa harcanmasına sebep olur. 


 

MAKİNEYİ TAM DOLDURUN!

Çamaşır ve bulaşık makinesini, makineyi tam doldurmadan çalıştırmayın. Böylelikle makineyi daha az çalıştırır ve hem su tasarrufu hem de elektrik tasarrufu elde edebilirsiniz

BULAŞIK VE ÇAMAŞIRLARI ELDE YIKAMAYIN!

Bulaşık ve çamaşırları elde yıkamak, suyun kontrolünü sağlayamadığınız için ciddi anlamda su israfına sebep olur. Aşağı yukarı her yıkamada 110 litre su boşa gider. Çamaşırları ve bulaşıkları makinede yıkamak, senede 9 ton su tasarrufu sağlar.

SEBZE MEYVELERİ ELDE YIKAYIN!

Sebze ve meyveleri musluğun altında değil bir kapta yıkamak da sudan tasarruf sağlar. Bunun için bir kaba su doldurun ve sebze meyveleri bu kapta yıkayın. Sonra da musluk altında hızlıca durulayın. Bu yöntemle sudan tasarruf edebilirsiniz.

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak...

Ankaralılar dikkat! Yüzde 25 zam geldi! 200 gram ekmeğin yeni fiyatı 5 TL oldu!

Sözleşmeli personeli heyecanlandıran açıklama! Çalışma tamamlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan pazartesi günü açıklayacak!