27 / 04 / 2024

Yunanistan’da  250 bin Euro’ya yatırım yapmak isteyen Türkler için son 6 ay

Yunanistan’da  250 bin Euro’ya yatırım yapmak isteyen Türkler için son 6 ay

Yunanistan Golden Visa programında değişiklik yaparak, 250 bin Euro’luk alt limini yükseltti. Türkler için fırsatların hala devam ettiğini söyleyen,  77A Real Estate Athens’in kurucu ortağı Deniz Sevgür Siourounis, Yunanistan’da yatırım yapacakların bilmesi gerekenleri anlattı.



 “Golden Visa” uygulamasıyla yabancılara oturum izni veren Yunanistan’da Türkiye geçen yıl Çin’den sonra en fazla Golden Visa alan ülke oldu. Yunan Hükümeti geçtiğimiz günlerde aldığı kararla, yabancılara oturma izni sağlayan Golden vize programı için asgari yatırım limitini 800 bin Euro’ya çıkardı. Yeni sınır 31 Mart'tan itibaren geçerli olacak ve Atina, Selanik ile büyük adalardaki mülkler için uygulanacak. Yunanistan'ın diğer bölgeleri için ise sınır 400 bin Euro olarak açıklandı.  

Yunanistan’da gayrimenkul danışmanlık hizmeti veren 77A Real Estate Athens’in kurucu ortağı Deniz Sevgür Siourounis, yeni uygulama başlamadan önce 250 bin Euro’luk yatırım yapmak isteyen Türkleri uyardı. 250 bin Euro’luk asgari eşiğin 30 Eylül 2024’e kadar devam ettiğine dikkat çeken Deniz Sevgür Siourounis Türk yatırımcıların yapması gerekenleri şöyle anlattı:

Yunan hükümeti tarafından alınan yeni kararla, Attika Bölgesi, Selanik, Mikonos ve Santorini Bölge Birimleri ile nüfusu 3 bin 100’den fazla olan adalar için Golden Vize gayrimenkul minimum değeri 800 bin Euro olarak belirlendi. Ülkenin diğer bölgeleri için ise minimum gayrimenkul değeri 400 bin Euro olarak açıklandı.  Bu arada yatırımın minimum 120 metrekare yüzey alanına sahip tek bir mülkte yapılması gerekiyor.

YÜZDE 10 DEPOZİTO İLE YATIRIMI BAŞLATABİLİRSİNİZ

Yatırımcılar, 30 Eylül 2024 tarihine kadar yüzde 10 depozito ödemeleri ve 31 Aralık 2024 tarihine kadar yatırımı tamamlamaları koşuluyla 250 bin Euro asgari eşik altında başvuruda bulunabilecekler. Gayrimenkul alımının zamanında tamamlanmaması durumunda yatırımcılara, yatırımlarını en geç 30 Nisan 2025 tarihine kadar tamamlamaları için süre verilecek.

KİRALAMALARI ŞAHISLAR KENDİLERİ YAPAMAYACAK

Bu değişiklikler Türk yatırımcılar arasında farklı tepkiler yarattı. Bazıları için halihazırda yapılan yatırımları etkilerken, yeni fırsatlar sunmasıyla birlikte uzun vadeli bir perspektifle değerlendirildiğinde cazip olabilir. Öte yandan, Airbnb veya kısa süreli kiralamalar konusunda da yeni düzenlemeler getirildi. Şahıslar artık kiralamaları gerçekleştiremeyecek, ancak 77A Property Management gibi daire işleten firmalar bu işlemlere devam edebilecek.

Özetle; 30 Eylül 2024’e kadar 250 bin Euro’ya Pire’de ve 500 bin Euro’ya Atina’da alımlar devam ediyor. Bu tarihlere kadar yüzde 10’luk ödeme yapılma şartı olmakla birlikte, kalan tutarın 30 Nisan 2025’e kadar ödenmiş olması gerekiyor. Yunanistan Maliye Bakanlığı tarafından yapılan duyuru, yatırımcılar arasında farklı beklentiler ve stratejiler doğurarak, sektördeki dinamikleri etkileyebilir.

http://www.77alawoffice.com

 

Konut sektörünü ayaklandırmak için yeni çözüm yolu aranıyor! Servet vergisi alınabilir!

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

Kira beyannamesi son gün ne zaman? Hazır kira beyannamesi 2024! Evi olanlar hemen baksın!

 


Geri Dön