Genel

Yunanistan'da evsizlerin sayısı yüzde 25 arttı!

Yunanistan Ticaret Konfederasyonu (ESEE) Başkanı Vasilis Korkidis, başkent Atinada eylül ayı sonuna kadar her 3 iş yerinden birinin kapanacağını söyledi

Korkidis, Atinada son zamanda sürekli bir hal alan protesto gösterilerinde yaşanan olayların başkentin tarihi ticaret merkezinin imajına büyük zarar verdiğini belirterek, durumun gittikçe daha da zorlaştığını ve dükkan kapatma olaylarının bir salgın haline geldiğini belirtti. Korkidis, hükümetin mali krizle mücadele çerçevesinde 1 Eylülden itibaren kantin ve büfelerde satılan yiyecek ve içeceklerde KDV oranını yüzde 13ten yüzde 23e çıkarılması kararının durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale getireceğini savundu. Yunanistanda mali krizin patlak vermesinden bu yana ülkedeki evsizlerin sayısında önemli oranda artış görüldüğü bildirildi.

Evsizler örgütü Klimaka tarafından yapılan bir araştırma, uyuşturucu bağımlısı olmayan, akli dengesi yerinde olan ve sırf ekonomik imkansızlıklar nedeniyle sokaklarda yatan insanların sayısının son bir yıl içinde yüzde 25 oranında arttığını ortaya koydu.