Kentsel Dönüşüm

Yunusemre belediyesi'nde kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

Yunusemre Belediyesi Nisan Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Dr.Mehmet Çerçi Başkanlığında gerçekleştirilen Nisan Ayı Olağan toplantısında da meclisin gündeminde olan maddeler görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı.

Bu projenin daha şeffaf, daha demokratik bir ortamda hayata geçirilmesi için Kentsel Dönüşüm Komisyonu'nun arzu ettiklerini belirtti Başkan Çerçi. MECLİS gündeminde yer alan Kentsel Dönüşüm Komisyonu kurulması ile ilgili maddenin görüşülmesi sırasında bir konuşma yapan Başkan Çerçi, Yunusemre ilçesinde önemli bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmek istediklerini ve "Yunusemre'de önemli bir kentsel dönüşüm yapıyoruz. O güzel haberi bugün sizlere vermek istiyordum veremedim. Çünkü pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplanmadı. Ankara ile yaptığımız görüşmelerimizde bu konu Bakanlar Kurulu toplantısına gelecekti. Yunusemre'de 6 bin konutluk bir kentsel dönüşüm ve şehir merkezi oluşturma projemizde vardı. 

Bu konuyu geçtiğimiz hafta Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile bizatihi görüşmüştüm ve kendileri de kentsel dönüşüm projemizi imzalayıp bakanlar kuruluna göndermişti. Bu müjdeli haberi de resmi gazetede yayınlanmış olarak verecektim. Maalesef Bakanlar Kurulu toplanmadı ve dolayısıyla karar haftaya kalmış oldu. Burada biz kentsel dönüşüm yapacağız. Bu Manisa'da ilk defa oluyor. Burada bir kent merkezi oluşturma hayalimiz var. Arzu ediyoruz ki bunun içerisine arkadaşlarda katılsın. 

Komisyon çalışmalar yapsın. Bunu gayet şeffaf bir ortamda yürütelim. Böyle bir komisyonda olursa hiç kimsenin kafasında bir şey oluşmadan bunu birlik beraberlik içerisinde şeffaf bir şekilde demokratik bir ortamda oturur konuşur tartışırız. 

Hepimiz amacı Yunusemre Belediyesi olarak bu şehri en iyi hale nasıl getiririz, yeni bir kent merkezi nasıl oluştururuz bunun için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın da büyük bir teveccühü ve kabulüyle modern bir kent ve kentin merkezini oluşturalım istiyoruz. Bunun içinde meclisin ve komisyonun bu işin içine katılımını arzu ettik."diye konuştu. 

Meclis toplantısında ayrıca, Manisa İşitme Engelliler Derneği Spor Kulübünün 2.Lig müsabakalarına katılmak üzere ulaşım, malzeme ve ayni yardım talebi yönünde verilen önerge ile Yuntdağı Tek Kurşun Atış müsabakasında kullanılmak üzere maddi yardım talebini içeren önergesi kabul edildi. 

Gündemdeki maddeleri oybirliği ile karar altına alındığını belirten Başkan Çerçi, 5 Mayıs tarihinde tekrar toplanmak üzere meclis oturumunu son verdi. 


Manisa Olay