05 / 05 / 2024

Yunusemre'de TOKİ konutlarına 11 bin başvuru!

Yunusemre'de TOKİ konutlarına 11 bin başvuru!

Yunusemre'de inşa edilecek olan 5 bin 500 konutun ilk etabı olan bin 150 konuta 1 Haziran'dan bu yana 11 bine yakın vatandaş talip oldu.



Yunusemre'de inşa edilecek olan 5 bin 500 konutun ilk etabı olan bin 150 konuta 1 Haziran'dan bu yana 11 bine yakın vatandaş talip oldu. Akgedik'te yapılacak olan konutlar için son başvuru tarihi 30 Haziran M arasa Yunusemre Belediyesi ve ı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptmlacak 5 bin 500 konutun ilk etabı olan bin 150 konut için 1 Haziran'da başlayan ön müracaatlar 30 Haziran'da sona eriyor. Akgedik'de yapılacak konutlar için geride kalan 25 günde toplam 11 bine yakın vatandaşın Beyaz Masa biriminden evrak aldığı açıklandı. Ancak bu vatandaşlardan 2+1 için 2 bin 700'ü, 3+1 için ise 2 bin 750'siniıı başvurusunun kabul edildiği bildirildi. Bu rakamlar Manisa'daki konut sorununun ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. 2+1 konut alıcılarından başvuru bedeli olarak bin İma, 3+1 konut alıcılarından ise 2 bin lira tahsil edilecek. Belediyece yeterli talep sağlandığı takdirde, yapılan ihale sonucunda bedel her bir konut için ayrı ayrı hesaplanacak. 


Sözleşme ve başvuru Belirlenecek şerefîyeli konut satış fiyatları belediyeye bildirildikten sonra bu fiyatlar üzerinden hak sahipleriyle gayrimenkul satış sözleşmesi imzalanacak. Başvuru sahipleri, belgelerini belediyeye ibraz ederek, başvuru formu ve satın alma taahhütnamesini doldurup belediyeden alacakları onayla bankaya başvuruda bulunabilecek.  TOKİ  konutlarının Akgedik'e yapılacağının duyurulduğu Yunusemre Belediyesi Meclis Salonu'ndaki toplantıda konuşan Şehzadeler Belediyesi'nin AK Partili Belediye Başkanı Ömer Fanık Çelik, Şehzadeler ilçesinde yaşayan vatandaşların da konut başvurusunda bulunabileceğini açıklamıştı. 


Selçuklu ve Osmanlı izleri taşıyacak 

Vatandaşlar, aylık 400-500 lira ödeyip, ev sahibi olabilecek. 3+1 konutlar ise çeşitli büyüklüklerde her kesime hitap edecek şekilde inşa edilecek. Proje, TOKl'nin Yedi İklim Yedi Bölge Proje Yanşmasfnda Ege Bölgesi birincisi olan mimarlık tirması talan çizildi. Konutlarda Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esintiler olakonutların yanı sıra okul, cami, sağlık tesisi, park, TOKl'nin yeni konseptine göre 4-5 katlı modern şehirler kurulduğunu söyleyen Başkan Çerçi, "TOKİ, toplu konut yapmıyor şehir kuruyor" dedi. Bölgede konutların yanı sıra okul, cami, sağlık tesisi, park, alışveriş merkezleri yer alacak. 


Yeni Asır


Geri Dön