31 / 08 / 2024

Yurdaay: Ciro yapamıyorum diyen gider

Yurdaay: Ciro yapamıyorum diyen gider

Capacity Genel Müdürü Tarkan Yurdaay kiraların yüksek olduğunu ileri süren mağazalara resti çekti.



Capacity Genel Müdürü Tarkan Yurdaay kiraların yüksek olduğunu ileri süren mağazalara resti çekti: Yanlış yatırımın suçlusu biz değiliz. Herkes kendi iradesiyle geldi. 'Ciro yapamıyorum' diyenle yolumuzu ayırırız..

Diğer alışveriş merkezlerine (AVM) göre yüksek metrekare kiralarıyla gündeme gelen Capacity'de, House Cafe, Marpop, Glitz, Yalçınlar ve Pal Zileri bu ay itibariyle mağazalarını kapatıyor. House Cafe'nin yerine Burger King gelirken Marpop dondurmanın yerine Bodrum Mantı, Yalçınlar'ın yerine CCS, Pal Zileri'nin yerine ise Banana Republic geliyor. Capacity içinde yer değiştiren Mado'nun boşalttığı yere ise Tab Gıda'nın diğer zincir fast food markaları Popeyes ve Subaru geçiyor.

ÇABA VARSA İNDİRİM DE VAR
Capacity AVM Genel Müdürü Tarkan Yurdaay "Aynı sektörde, aynı metrekarede ve yan yana mağazaları olan markalardan biri ciroyu uçuruyor ve bu sonuca ulaşmak için ciddi bir çaba gösteriyorsa biz de o markayı memnun edecek indirim desteğini veriyoruz. Bir diğeri herhangi bir çaba göstermiyor ve bu nedenle cirosunu yerinde saydırıyor hatta düşürüyorsa ve buna rağmen bir de bizden indirim istiyorsa o marka zaten o çarşının içinde bulunmak istemiyordur. Böyle olunca da karşılıklı konuşarak yani iki tarafın da rızasıyla yollarımızı ayırıyoruz. Bu uygulamaya aralık ayı sonu itibariyle başladık ve herhangi bir sorun da yaşamadık" dedi. Bu uygulamayı AVM içindeki diğer markaların zarar görmemesi için verdiklerini belirten Yurdaay, AVM'den çıkan markaların yerine performansına güvendikleri, müşteri sıklığı yaratacak markalarla anlaşma yaptıklarını söyledi.

İşletmeler kaliteyi düşürdü

Bir yıl önce hepsi sırada bekliyordu Kiracılarla tek tek görüştüklerini ve herkesin sorununu çözmeye yönelik uygulamalar geliştirmeye çalıştıklarını kaydeden Yurdaay şöyle konuştu: "Bu dönemde 'işlerim iyi gidiyor, satışlarım da iyi, hiçbir şeye ihtiyacımız yok' diyen bir kiracımız olmadı. Ancak asıl sorun ciroyu artırabilmek. Capacity performansı yüksek bir AVM, ciro yapılıyor burada. Kirayı ne kadar indirirseniz indirin ciro yapamadığınız sürece bu sorunlar yeniden ortaya çıkacak. İçeri giren insan sayısının cirolara yansıyabilmesi için işletmelerin doğru hizmet verebiliyor olması lazım. Bana göre mevcuttaki işletmelerin hizmet kalitelerinde aşağı doğru bir ivme var. Hayat devam ediyor, tüketiciler mutlaka eğlencesine de alışverişine de yaşamına da devam ediyor. Bu daralmayı açacak olan işletmelerin kendisi."

Bir yıl önce hepsi sırada bekliyordu

Faaliyete geçtiği bir yıl öncesinde markaların Capacity'de yer alabilmek için sıraya girdiklerini bugün gelinen noktada işlerin yanlış yansıtıldığının altını çizen Yurdaay "Kiralama sırasında hiçbir markanın şakağına silah dayamadık. Tüm kiracılar kendi hesap ve fizibiliteleriyle burada kiralama yaptılar. Kiracılar 'Yanlış yatırımlar yaptık ama artık o o gündü bu bugün' mantığındalar. Eğer yanlış yapılmış bir yatırım varsa suçlusu biz değiliz, yapılmaması gerekiyordu" dedi.

Sabah

Geri Dön