Yüreğir Belediyesi 2 bin konutluk dev proje için kaynak arayışını sürdürüyor!
Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 70-80 metrekarelik konutların evsiz insanlara tahsis edileceğini, yeni bir Yüreğir inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi. Sosyal Konut Projesiyle varoşların sağlıklı yaşamalarına katkı sunacaklarını aktardı.
Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi, kentin imajını değiştirecek, her türlü sosyal donatılı 2 bin konutluk dev bir projeyi yaşama geçirmek için kaynak arayışını sürdürüyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 70-80 metrekarelik konutların evsiz insanlara tahsis edileceğini, yeni bir Yüreğir inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi. Sosyal Konut Projesiyle varoşların sağlıklı yaşamalarına katkı sunacaklarını aktardı.
Başkan Çelikcan, "En büyük hayalim" dediği Kültür Evleri sayısını 11'e çıkardıklarını belirtirken de yüzü gülüyordu. "Bu proje ile genç kızlarımızı, kadınlarımızı annelerimizi sosyal hayata atılmalarını sağladık. Kadınlar ilk kez sokaklara çıktı, meslek edinerek aile ekonomilerine katkı sağladı. Gençlerimizi de kahve köşelerinden çektik. Önümüzdeki, dönemde yılda 50 bin kişi eğitim görecek" dedi.
"Yüreğir'in tek yetimin tek kuruşunu heba etmedik' sözünü yineleyen Başkan Çelikcan, kamudan geldiğini, çalışmayan, üretmeyen hiç kimseyi barındırmadıklarını ve barındırmayacaklarını vurguladı. Büyükşehir başta olmak üzere diğer merkez ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde çalışacağını umduğunun altını çizdi. Adana'nın daha fazla kamu yatırımı alabilmesi için uyumlu çalışmanın gerekli olduğuna dikkat çekti.
Düne kadar Seyhan'ın 'arka bahçesi' olarak görülen, çarpık kentleşme, gecekondulaşmanın doruk noktaya ulaştığı büyük köy... Nüfusunun büyük çoğunluğu çevre kentlerden göçle gelen insanlar oluşturuyor.
Kentlilik bilinci henüz oluşmadığı ilçede, belediye tarafından son 3 yıldan buyana faaliyete geçirilen Kültür Evleri birer okul işlevine dönüştürülerek burada 2 ayn dalda eğitim veriliyor. Genç kızlar, kadınlar ve erkekler meslek öğreniyor. Liseli gençler üniversiteye hazırlanıyor. Kadınlar sosyal hayata ilk adımlanın kültür evlerinin kapısından içeri girerek alışmanın keyfini yaşıyor. Yüreğir. kalkınmışlık ve gelişmişlikten hala nasibini aldığı söylenemez. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yeni Yüregir'i anlatırken bazen duygulandığı, bazen de yüzünün güldüğüne tanık olduk.
Egemen Ekibi olarak İmtiyaz Sahibi Hakan Denizli, Genel Koordinatör Hülya Ekmekçi ile birlikte Yüreğir Belediyesi'ne gitmek üzere yola çıkarken, gözüm Optimum, Seyhan'ın doğu yakasındaki Hilton ve Sheraton Oteli'nin ihtişamına takıldı. Yüreğir'in kentleşmeye yüz tuttuğunun göstergesiydi bu oteller ve alışveriş merkezi. Ancak eski yerleşim merkezlerinden Sinanpaşa ve Kışla Caddesi'ndeki yıkılmış evlerin oluşturduğu molozları görünce hüzündendik. Bu tablonun yeni Yüreğir'e yakışmadığın bir kez daha vurgulamak istedik.
Başkan Mahmut Çelikcan, Yüreğir hayalini aktarırken ne kadar duygusallaştığına tanık olduk. Yüreğir Belediyesi, kentte en büyük Sosyal Konut Projesini başlatmak için, kaynak arayışını sürdürüyor. Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi, kentin imajını değiştirecek, her türlü sosyal donatılı 2 bin konutluk dev bir projeyi yaşama geçirmek merkezi hükümetle görüşmeler yapıyor. Kaynak arayışını sürdürüyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 70-80 metrekarelik konutlann evsiz insanlara tahsis edileceğini, yeni bir Yüreğir inşa etmeyi hedeflediklerini söyledi. Sosyal Konut Projesiyle varoşların sağlıklı yaşamalanna katkı sunacaklannı aktanyor.
"Hilton SA'nın önündeki eski Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı 220 dönümlük yer Riskli Bölge olarak ilan edildi. Buranın müşavirlik, mühendislik ihalesi yapıldı.
Kısa sürede vatandaşlara çağrı yapılacak. Anlaşma yoluna gidilecek. Buralar iş merkezi finans merkezi, lüks konutlar, kent meydanı ve yeşil alan olarak düzenlenecek. HiltonSA, Sheraton ve Optimum bir bütünlük arz edecek".
EN BÜYÜK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ
Başkan Çelikcan, "En büyük hayalim" dediği Kültür Evleri sayısını ll'e çıkardıklarını belirtirken de yüzü gülüyor. "Bu proje ile genç kızlarımızı, kadınlarımızı annelerimizi sosyal hayata atılmalarını sağladık. Kadınlar ilk kez sokaklara çıktı, meslek edinerek aile ekonomilerine katkı sağladı. Gençlerimizi de kahve köşelerinden çektik. Önümüzdeki, dönemde yılda 50 bin kişi eğitim görecek" diyor.
"Yüreğir'in tek yetimin tek kuruşunu heba etmedik' sözünü yineleyen Başkan Çelikcan, kamudan geldiğini, çalışmayan, üretmeyen hiç kimseyi barındırmadıklannı ve banndınnayacaklannı vurguladı. Büyükşehir başta olmak üzere diğer merkez ilçe belediyeleri ile uyum içerisinde çalışacağını umduğunun altını çizdi. Adananın daha fazla kamu yatırımı alabilmesi için uyumlu çalışmanın gerekli olduğuna dikkat çekiyor.
Önceliğimiz 9 bölgede Büyükşehir Belediyesi'nin ilan ettiği Sinanpaşa ve Köprülü var, 7 noktada biz çalışma başlattık. Kışla Mahallesi'nde 40 ev yıkıldı. 1 2015 sonuna doğııı evler teslim edilecek. Burada 800 konut ve işyeri yapılacak, sosyal donatılı olacak. Görünüm açısından Seyhan Park Evleri'ni aratmayacak.
Adana Egemen Gazetesi