Kent Haberleri

Yurt dışı çıkış harcına rekor zam geldi! Ne 1.500, ne de 3 bin TL!

Yurt dışı çıkış harcına yapılacak olan ve pek çok kişi tarafından da merakla beklenen zam belli oldu. 150 Türk Lirası şeklinde uygulanan yurtdışı çıkış harcına yüzde 233 zam yapılarak, 500 TL'ye çıkartıldı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, vergi kanununda yapılacak düzenlemelere ilişkin merakla beklenen ayrıntıları paylaştı. Abdullah Güler, 150 Türk Lirası şeklinde olan yurt dışı çıkış harcında yeni rakamın 500 Türk Lirası olacağını duyurdu.

Böylece yurt dışı çıkış harcına gelen zam oranı yüzde 233 şeklinde oldu. Söz konusu bu rakam her sene yeniden değerleme oranında artırılacak. Yeniden değerleme oranı da üretici enflasyonuna ilişkin ortalamalara göre hesaplanıyor.

Yurt dışı çıkış harcına yapılacak olan söz konusu bu zamma ilişkin kanun önce komisyona gelecek, komisyondan sonra TBMM Genel Kurulu'nda tartışılacak ve yapılacak oylama sonucu da yürürlüğe girmiş olacak.

1 milyon takipçili Boşuna Tıklama, X hesabı https://x.com/bosunatiklama üzerinden Yurt dışı çıkış harcına geçen zammı paylaşırken vatandaşlardan da pek çok yorum geldi. Gelen yorumlar arasında, "1.500 olmadı şükredeceğiz",  "Yine de 3 binden iyidir. " yorumları dikkat çekti.

Boşuna Tıklama hesabının paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Milli Emlak, iki şehirde Hazine’ye ait 22 adet gayrimenkulü satıyor

65 yaş aylığı, malullük ve ölüm aylığına da zam geldi! En düşük maaş 12 bin 500 TL oldu!

Barınma maliyetleri artıyor! Üniversite öğrencileri kira problemiyle karşı karşıya!