Kent Haberleri

Yurt dışı ve yurt içi vekaletle kurban kesim bedelleri ne kadar?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yurt içi ve yurt dışı vekâletle kurban kesim bellerini duyurdu. Peki, vekâletle kurban kesimi ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...950 TL, yurt dışında ise 2

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) olarak bu yılın vekaletle kurban kesim bedelini, yurt içinde 5.950 TL, yurt dışında ise 2.750 TL olarak belirlediklerini duyurdu.

Erbaş, TDV Konferans Salonu'nda düzenlenen "Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı"nda, Kurban Bayramına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Kurbanın Allah'a yaklaşma ve güzele, iyiye, sevgi, vefa, hakikate ulaşma arayışı, sadakat ve fedakarlığın simgesi olduğuna dikkat çeken Erbaş, kurbanın yaratana karşı ihsan şuurunu bir nimet olduğunu aktardı.

HİSSE EDİLEN KURBANLAR  21 MİLYON 897 BİN 917 KİŞİYE DEĞITILDI!

Ali Erbaş Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı beraberliğinde yaptığı en önemli hizmetlerden birinin de "Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu" olduğuna dikkat çeken Erbaş, vakfın kurban vekaletlerini, dinin esasları dikkate alınarak büyük bir hassasiyetle yerine getirdiğine vurgu yaptı.

Kurbanlıkların büyük bir dikkatle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığına işaret eden Erbaş, geçen sene Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 525 bin 550 hisse kurban yurt içinde 81 il 922 ilçede, yurt dışındaysa 82 ülke 375 bölgede bizzat gönüllü ve görevlilerin nezaretinde kesilerek 21 milyon 897 bin 917 kişiye dağıtıldığını belirtti. Ali Erbaş, 30 yıllık tecrübe ile hayırseverlerin vekalet verdiği 3 milyon 916 bin 723 hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı bilgisini de ekledi.

BAĞIŞ STANDI KURULACAK!

Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 2023 yılı vekaletle kurban kesim bedelini, yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirlediklerini belirtti.

Ayrıca bağış içinde vatandaşların, 'www.tdv.org' ve 'bagis.tdv.org' adreslerinden online bağış yapabileceklerini ve cep telefonlarına indirilebilen mobil bağış uygulamasıyla kurban vekaletlerini verebileceklerine dikkat çekti.

Erbaş, il ve ilçe müftülükleri, din görevlileri, TDV şubeleri, tüm PTT şubeleri ve bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı vekaletle kurban programına katılabilabileceklerini bildirdi.

Bilgi almak isteyenler için numara veren Erbaş,"Ayrıca her vatandaşımız 0 312 416 90 00 numaralı telefondan arayarak kurban vekaleti hakkında detaylı bilgi alabilir" dedi.

Yurt dışında yaşayan vatandaşları için de açıklama yapan Erbaş, "Din Hizmetleri Müşavirlikleri, Ataşelikleri, Koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasıtasıyla kurban vekaletlerini güvenle emanet edebilirler" diye kaydetti.

Erbaş, bağış kanallarından ziyade yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların bağışlarını kolaylıkla yapabilmesi için 81 şehir ve birçok ilçe merkezinde 1003 şube aracılığıyla şehirlerin önemli noktalarına kurban bağış stantları kuracaklarını söyledi.

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda büyük deprem için tarih verdi! Bunlar daha rekor değil

Emlak Konut GYO Esenler projesi resmen başlıyor! Emlak Konut GYO'dan Atışalanı'na tam 2 bin 84 yeni konut geliyor!