Toki

Yurt dışında yaşayan Türklerin kira öder gibi ev sahibi olacağı TOKİ gurbetçi konutlarının teslim tarihi belli oldu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yurt dışında oturum iznine sahip ve ikamet eden Türk vatandaşlarına ya da mavi kart sahiplerine yönelik yapımını sürdürdüğü konutları 2025 yılında hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın yurt dışında süresiz oturum iznine sahip ve daimi ikamet eden Türk vatandaşlarına ya da mavi kart sahiplerine yönelik 4 şehirde sürdürdüğü konutları seneye hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak’tan Merve Safa Akıntürk imzalı habere göre İstanbul Sancaktepe’de 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon nitelikte yapılan 420 konutluk ve 18 dükkanlık proje için 31 Mayıs 2022 tarihinde  kura ile hak sahipleri belirlendi. Geçtiğimiz yılın birinci ayında arsa teslimleri biten konutların inşaat çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre inşaat ilerleme seviyesi yüzde 50,51’e ulaştı. İlk planda mega kent İstanbul’da yapılan konutlar ardından Ankara, Bursa ve İzmir’de inşa edilecek. Konut projesiyle yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlar kira öder gibi ev sahibi olacak. Sancaktepe projesi de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın diğer projeleri gibi yatay mimari anlayışıyla hayata geçiriliyor.


5 YENİ PROJE GELİYOR

Türkiye’nin 81 şehrinde dar gelirli vatandaşları konut sahibi yapmayı sürdüren  Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 5 yeni proje için start verdi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın merakla beklenen yeni projeleri Burdur, Kütahya, Bayburt, Konya ve Samsun’da yükselecek.

TOKİ’nin resmi web sitesi üzerinden yayımladığı ihale ilanları şu şekilde:

1. Burdur İli Çavdır İlçesi Atatürk Mahallesi 

Burdur İli Çavdır İlçesi Atatürk Mahallesi 4.Etap 308 Adet Konut Ve 8 Adet Ticaret İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 9 Ekim 2024 tarihinde saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

2. Kütahya İli Aslanapa İlçesi Cumhuriyet Mahallesi
Kütahya İli Aslanapa İlçesi Cumhuriyet Mahallesi 122 Adet Konut (+2kd), 8 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 10 Ekim 2024 tarihinde saat 15.00’te gerçekleştirilecek.

3. Bayburt İli Aydıntepe İlçesi Ahmet Yesevi Mahallesi

Bayburt İli Aydıntepe İlçesi Ahmet Yesevi Mahallesi 87 Adet Konut ve 2 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 11 Ekim 2024 tarihinde saat 14.30’da gerçekleştirilecek.

4. Konya İli, Yunak İlçesi, Esentepe Mahallesi
 
Konya İli, Yunak İlçesi, Esentepe Mahallesi 3.Etap 216 Konut , 1 Adet Cami ve 1 Adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 14 Ekim 2024 tarihinde saat 15.00’te gerçekleştirilecek.

5. Samsun İli, Atakum İlçesi, Kamalı Mahallesi
i
Samsun İli, Atakum İlçesi, Kamalı Mahallesi, 1. Etap 920 Adet Konut , 1 Adet Cami ve 1 Adet 6 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 18 Ekim 2024 tarihinde saat 14.00’te gerçekleştirilecek.

 

TÜİK'e göre konutta amortisman süreleri 600 ay civarında! Ev fiyatları 35 kat, kiralar 14 kat artmış!

Tek tek hesaplandı! Emekli maaş farklarında işte bu rakamlar öne çıkıyor!

Konut, arsa ve mevduat yatırımcılarını uzmanlar uyarıyor! Riskten korunmak için portföy sepeti şart!