28 / 04 / 2024

Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı? İşte İngiltere'de 20 milyon TL'ye satılan devasa evler...

Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı? İşte İngiltere'de 20 milyon TL'ye satılan devasa evler...

Son zamanlarda Türkiye'de uçuşa geçen konut fiyatları sebebiyle, yurt dışındaki evlerin fiyatları sık sık gündem oluyor. Peki Yurt dışından 20 milyon TL'ye ev alınır mı?



İngiltere’nin farklı bölgelerinde bulunan ve özellikleriyle birbirinden ayrışan evler fiyatlarıyla dikkatleri topladı. İngiltere'de bir mülkün ortalama fiyatı 10,5 milyon Türk Lirası (260 bin Euro) seviyesinde. 

Zoopla'nın tüketici uzmanı Daniel Copley, konuya ilişkin açıklamasında "20 milyon TL (500 bin £) karşılığında alabileceğiniz şey, aradığınız konutun çeşidine ve onu tam olarak nerede aradığınıza bağlı şekilde büyük oranda değişiklik gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu çerçevede İngiltere'de yer alan ve 20 milyon TL'lik fiyatıyla dikkat çeken piyasadaki en yeni konutlardan bazıları sıralandı. İşte o mülkler... 

Yurt dışından 20 milyon TL ye ev alınır mı? İşte İngiltere de 20 milyon TL ye satılan devasa evler...

Alnwick, Northumberland

Northumberland Milli Parkı'nın kenarında yer alan küçük Ilderton köyündeki konut, birinde ocak şöminesi olan 3 yatak odasına sahip. Aynı zamanda evin hangarı da II. Dereceden koruma altında tutuluyor. 

Bitişikte yer alan açık plan kır evinde iki yatak odası daha var. Alnwick Kalesi de Harry Potter, Downton Abbey ve daha birçok filmin çekim yeri olarak gündeme geldi. 

Söz konusu evin tanıtım metninde "Alnwick, birçok bağımsız perakendecinin bulunduğu, kırsal alanlarla çevrili ve olağanüstü doğal güzelliğe sahip bölgelerdeki pek çok plajın olduğu muhteşem sahil şeridine kolay erişim sağlayan tarihi bir pazar kasabasıdır" ifadelerine yer veriliyor.

Yurt dışından 20 milyon TL ye ev alınır mı? İşte İngiltere de 20 milyon TL ye satılan devasa evler...

Old Street, Londra

Başkentin bu bölgesinde 42 metrekare büyüklüğe sahip, tek yatak odalı, tek banyolu, yedinci kattaki bir stüdyo 20 milyon TL'ye alınabiliyor. Eğer mülk çok klostrofobik gelirse, sakinlere özel bir spor salonu, 24 saat hizmet sunan konsiyerj ve ortak çatı terası da bulunuyor. 

Fakat sennelik 146 bin TL (3.600 £) servis ücreti için bütçe ayrılması gerekiyor. Daire, bölgedeki teknoloji şirketlerinin yanında bulunduğundan konumu yazılımcılara da uygun olabiliyor. 

Wadhurst, Doğu Sussex

Yeni ama dikkat çekici olmayan üç yatak odalı, mütevazı büyüklüğe sahip bir ev Wadhurst'ün (Sunday Times'ın 2023 için Yaşanacak En İyi Yerler listesinin başında olan) kenarındaki küçük bir sitenin parçası durumunda. 

Satın alma ajansı Prime Purchase'in müdürü Dominick Brown, "Wadhurst yaşamak için güzel bir yer olmayı sürdürüyor, Charing Cross'a direkt tren bir saat sürüyor. Ayrıca güçlü bir topluluk ruhuna sahip olan pitoresk kırsal alan ve kıskanılacak bir ana cadde de yer alıyor" açıklamasını yaptı. 

Montpelier, Bristol

Bağımsız mağazaları, otantik yerel barları ve çok sayıda Georgian ve Victoria dönemi mülkü de milyona alınabiliyor. Kafe ve restoranıyla Bristol'ün en gözde bölgelerinden biri olan Montpelier'de yer alan mülk tek yatak odasına ve tek banyoya sahip. 

Yurt dışından 20 milyon TL ye ev alınır mı? İşte İngiltere de 20 milyon TL ye satılan devasa evler...

St Davids, Pembrokeshire

Britanya'nın en küçük kenti olan St Davids'te, iki banyolu, dört (çift) yatak odalı, müstakil, çağdaş bir bungalov ev de satılıyor. Yarı tonozlu bir tavan ve ikiye katlanır kapılar, evin ön kısmına blok döşeli bir araba yolu ve arka tarafta bir bahçe yer alıyor. 

Broadstone, Dorset

Burada vergiden muafiyet sağlayan 12 güneş paneli ve üçlü bir oturma odası ile tamamlanan iki adet çift kişilik yatak odalı bir bungalov yer alıyor. Ayrıca peyzajlı arka bahçede büyük bir gölet, çim ve veranda alanı da mevcut. 

Poole'un sade bir bölgesi olan Broadstone'un merkezine kısa bir yolculukla ulaşım sağlanabiliyor. Üstelik hem kırsal bölgeye hem de denize yakın, Bournemouth'tan ise sadece 20 dakika mesafede konumlanıyor. 

Fintry, Glasgow

Dört yatak odası, dört banyo ve dört resepsiyon odası yer alan bir mülk satılıyor. Peyzajlı arazide büyük bir gölet, oturma alanları, çim ve veranda alanları yer alıyor. Konut Glasgow'a arabayla sadece 15 dakika uzaklıkta olan Fintry'de bulunuyor. 

Corum Bearsden'den Gavin Hunter, evle ilgili olarak "Tarihi şeklini ve karakterini korumak için Koruma Alanı şeklinde sınıflandırılan Fintry, Campsie Fells'in eteklerinde bulunan pitoresk Stirlingshire köylerinden biridir. Özellikle gelişen yerel toplum ve muhteşem okullara erişim göz önüne alındığında birçok insan burada yaşadığını görebiliyor" dedi. 

Llanarth, Ceredigion

18 dönümlük kendi arazisinde konumlanan Gotik tarzdaki üç yatak odalı kır evi de Cardigan Körfezi kıyı şeridinin uzaktan manzarasına sahip ve kırsal konumuna rağmen tesis, Llanarth köyüne ve buradaki mağazaya, postaneye, ilkokula, bara, benzin istasyonuna ve otobüs terminaline sadece üç kilometre mesafede bulunuyor. 

Selçuk Geçer 'dolar düşüyor yorumlarına itibar etmeyin' dedi! Yeni rekor için sinyal verdi!

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan İstanbul depremi açıklaması: Zamanı belli olmasa da büyüklüğü yaklaşık 6,4'tür!

Ali Kurt: 201 milyon dolar borçla devraldığımız KİPTAŞ'ın tüm borçlarını sıfırladık!


Geri Dön