06 / 05 / 2024

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...



Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirler ile ilgili araştırmalar yaparken, Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler tek tek açıklandı.

Türk Rus'ta yer alan habere göre yatırımcıların merakla beklediği listenin başında Norilsk ve Gorno-Altaysk yer alıyor. 
 
Açıklanan detaylara göre Norilsk yıllık yaklaşık yüzde 29 kira getirisi ile ilk sırada yer alıyor. Söz konusu bu oran Gorno-Altaysk’ta yüzde 24.

Tagangor yüzde 23,8 ile 3.sırada bulunuyor. Paylaşılan bilgilere göre Çelyabinsk (yüzde 22,2), Vladikavkas (yüzde 21,6), Salehard (yüzde 21,2), Magadan (yüzde 21,2), Magnitagorsk (yüzde 20,7) da kira gerisi en fazla olan diğer bölgeler olarak belirtiliyor. 

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

LÜKS GAYRİMENKUL FİYATLARI TAVAN YAPTI

Tüm dünyayı derinden etkileyen ve dengeleri alt üst eden Rusya-Ukrayna savaşından sonra, Dubai'ye yerleşen pek çok zengin Rus, son dönemlerde bankaların sıkı uygulamaları nedeniyle Birleşik Arap Emirlikleri'ni yavaş yavaş terk ediyor.

Bloomberg'in aktardığı habere göre Dubai'deki bankalar ABD'nin baskısıyla Rusya vatandaşları ve Rus şirketlerine yönelik olarak uygulamalarını giderek sertleştirmişti. Verilen detaylara göre Ukrayna operasyonunun başlamasının ardından söz konusu seferberliğe dahil olmamak veya mal varlığını ülkeden çıkarmak isteyen pek çok Rusya vatandaşı da yatırımcıların gözdesi Dubai'ye yerleşmişti.

Henley - Partners şirketi Orta Doğu Müdürü Filipp Amarant bu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "Bazı Rus müşterilerim Dubai'de, 2 yıl kadar önce yaptıkları gayrimenkul yatırımlarını azalttılar. Burada çok az varlık bırakıp ya Moskova'ya döndüler, ya da Mauritius gibi daha cazip bölgelere yöneldiler"

Emlak şirketi Betterhomes tarafından resmi olarak açıklanan ve pek çok kişinin de radarına giren resmi verilere göre, Rusya vatandaşları Birleşik Arap Emirlikleri'nde gayrimenkul alımında ilk, 2023 yılında da 3. sırada yer aldı.

Ayrıca yurt dışında yaşayan zengin Ruslar üzerinde artan yaptırım baskıları, para transferlerinin Birleşik Arap Emirlikleri gibi "dost" sayılan ülkelerden de geri dönmeye başlaması gibi faktörler son dönemde zengin Rusların ülkeye dönüşünü artırdığı için lüks gayrimenkul fiyatları da hızlı bir şekilde artış gösterdi.

Intermark emlak ajansının hazırladığı rapora göre, Rusya'nın Moskova bölgesindeki en pahalı 100 konutun ortalama fiyatı son sekiz senenin en yüksek seviyelerine çıktı.

 

İstanbul'un kalbine yeni otel geliyor! İstiklal Caddesi'ne komşu otelin inşaatı resmen başlıyor!

İslam Memiş altın alım fırsatı için sinyal verdi! 'Düşmedi, görmedim, geç kaldım' diyenlere seslendi! Harekete geçin!

Temettü veren hisselerde getiri nasıl artırılır?  


Geri Dön