Ekonomi

Yurt dışından sipariş verenler dikkat! Yüzde 30 zam geldi

Avrupa Birliği dışı ülkelerden kargoyla gelen eşyaların gümrük vergileriyle ilgili flaş bir değişikliğe gidildi. Yurtdışından siparişle gelen ürünlerin gümrük vergisi, yüzde 20’den yüzde 30’a yükseltildi. Değeri 150 avroyu geçmeyen eşyalarda ise vergi oranı yüzde 18 olarak uygulanacak. Buna göre Avrupa Birliği (AB) dışı ülkelerden kargo ya da postayla gelecek ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve kıymeti 150 avroyu aşmayan eşyalardan alınacak maktu gümrük vergisi yüzde 20'den yüzde 30'a çıkarıldı

Resmî Gazete’nin bugünkü nüshasında yayımlanan karara göre; 4458 sayılı gümrük kanununun bazı maddelerinin uygulanmasına ilişkin esasları belirleyen kararda değişiklik yapılmasına dair Cumhurbaşkanı kararı yürürlüğe girdi.

Buna göre Avrupa Birliği (AB) dışı ülkelerden kargo ya da postayla gelecek ticari miktar ve mahiyet arz etmeyen ve kıymeti 150 avroyu aşmayan eşyalardan alınacak maktu gümrük vergisi yüzde 20'den yüzde 30'a çıkarıldı. Söz konusu eşyanın Avrupa Birliği ülkelerinden gelmesi hâlinde ise yüzde 18 vergi ödeneceği kaydedildi.

Evi ve arsası olanlar dikkat! Son gün 31 Mart: 25 bin TL’lik vergi istisnası imkânı…