02 / 05 / 2024

Yurt dışından telefon getirme ücreti ve telefonu pasaporta kaydetme ücreti ne kadar oldu?

Yurt dışından telefon getirme ücreti ve telefonu pasaporta kaydetme ücreti ne kadar oldu?

Resmi Gazete’de her yıl yayınlanan kararlar ile IMEI kayıt ücretleri ve diğer harçlar yeniden belirleniyor. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde yayınlanan kararda 2023 başında telefonu pasaporta kaydetme ücreti yeniden belirlenmişti. Peki, yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar oldu?



Yurt dışı seyahatlerinde bireysel olarak telefon getirmek isteyenler getirdikleri telefonu kullanabilmeleri için IMEI kaydını yaptırması gerekiyor. Pasaporta işlenen bu kayıt işlemi sonrasında telefon kullanıma açılabilir. 2023'te telefonu pasaporta kaydetmek için ne kadar ödeme yapılacak? İşte 2023 telefon pasaport ücreti.
 

2023 IMEI KAYIT ÜCRETİ NE KADAR, YURT DIŞINDAN TELEFON GETİRME ÜCRETİ KAÇ TL?

2023'te yurt dışından getirilen telefonu Türkiye’de kullanılabilmesi için yapılması zorunlu olan IMEI kaydının ücreti kesinleşti. 2023 yılı başından itibaren yeni aboneliklerde 117 TL yerine 260 TL maktu ÖİV alınacak. Ocak ayından itibaren IMEI kayıt harcı ise 2732 TL’den 6091 TL'ye çıkarılmıştı. Temmuz 2023'te alınan yeni kararla birlikte IMEI kayıt ücreti arttırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Temmuz 2023 IMEI kayıt ücreti 6 bin 91 TL'den 20 bin TL'ye yükseldi. Bu rakam 2023 sonuna kadar geçerli olacak. Bu rakam 2021 yılında ise 2006 TL olarak belirlenmişti. Peki, telefon pasaporta nasıl kaydedilir, IMEI kayıt işlemi kaç günde yapılabilir? İşte detaylar...

TELEFONU PASAPORTA KAYDETME NASIL YAPILIR?

E-devletten kayıt işleminin sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması (2023 yılı için 20 bin TL) ve kayıt işlemlerinin tamamlanması gerekir. T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunanlar, e-Devlet şifresi alan kişilerin e-Devlet kapısı üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak şartıyla kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekir.

Yurt dışından telefon getirme ücreti ve telefonu pasaporta kaydetme ücreti ne kadar oldu?

 

IMEI KAYDI KAÇ GÜNDE YAPTIRILMALI?

Yurt dışından getirilen telefonlar, en geç 120 gün içinde IMEI kayıt işlemini gerçekleştirilmesi gerekiyor.
 

TELEFON VERGİSİ NEREYE YATIRILIYOR?

Yurt dışı telefon IMEI kayıt ücretini internet vergi dairesinden ya da Denizbank, İş Bankası ve Garanti Bankası aracılığıyla yapabilirsiniz.

Pasaport harçlarına son dakika zammı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Yurtdışı telefon kullananlara müjde! OnePlus 10R'nin fiyatı düşüyor! 

Geri Dön