Ekonomi

Yurt içinde gözler TCMB'nin faiz kararında!

Küresel piyasalar, ABD'de bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyallerle yön arayışına devam ederken, bugün yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) politika faizi kararı da yatırımcıların odağında.Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in 26 Temmuz tarihinde politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, Banka'nın bu toplantıdan sonra atacağı adımlara ilişkin belirsizlik sürüyor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek hafta alacağı para politikası kararları öncesinde makroekonomik veriler ve şirket finansal sonuçları da varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in 26 Temmuz tarihinde politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, Banka'nın bu toplantıdan sonra atacağı adımlara ilişkin belirsizlik sürüyor.

Söz konusu konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, ülkede enflasyon ve iş gücü piyasasındaki yavaşlamanın sürmesine karşın istenilen düzeyde olmamasının Fed üyelerini rahatsız ettiğini kaydederek, bununla beraber para politikası kararlarının gecikmeli etkisinin yatırımcılar arasında öne çıkan başlıca soru işaretlerinden olduğunu bildirdi.

Yaptıkları açıklamalarda ülkede "şahin" politikaların sona yaklaştığı ve yumuşak iniş senaryolarının da güçlenmesiyle tahvil faizlerinin baskılandığını kaydeden analistler, gelecek hafta yapılacak toplantının karar metninden alınacak sinyaller ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını belirtti.

Yine paylaşılan detaylara göre, dün, yılın 2. çeyreğine ilişkin bilançolarını açıklayan ülkenin büyük bankalarından Goldman Sachs'ın net karı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 58 azalış göstererek, 1,2 milyar dolara gerilerken, Amerikan elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın geliri aynı dönemde yıllık bazda yüzde 47 ve net karı yüzde 20 artış gösterdi.

Gayrimenkul sektörü yabancıların radarında: Yabancı doğrudan yatırımlarda gayrimenkul ağırlıkta!

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcı rüzgarı: En çok hangi hisselerden alım yapıyorlar?

Dolar uçtu temmuz zammı buhar oldu! Asgari ücret cebe girmeden eridi!