28 / 04 / 2024

Yurttaş konut derdine düşmüşken, Millet Ormanı Projesi görenleri şaşkına çevirdi!

Yurttaş konut derdine düşmüşken, Millet Ormanı Projesi görenleri şaşkına çevirdi!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 10 ay geçti. Depremzedeler konutlarına yerleşecekleri günü beklerken, Kahramanmaraş' a yapılan Millet Bahçesi görenleri şaşkına çevirdi.



6 Şubat'ta Meydana gelen depremlerin üzerinden 9 ay 23 gün geçerken, afetzedelerin barınma ve sağlık başta olmak üzere bir çok temel ihtiyaçlarının gidermekte çaba sarfederken Kahramanmaraş'ta yapılan Millet Bahçesi görenleri şaşkına çevrildi.

Milyonlarca lira harcanarak yapılan Millet Bahçesi için  Orman Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş Millet Ormanı’na alınacak yapısal donatılar ve ormanda yapılacak çevre düzenlemesi için kesenin ağzını açtı.

Yurttaş konut derdine düşmüşken, Millet Ormanı Projesi görenleri şaşkına çevirdi!

İHALE DÜZENLENDİ

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 30 Ekim 2023'te “Kahramanmaraş Millet Ormanı Yapısal Donatılar ve Çevre Düzenlemesi” ihalesi düzenledi. İhale kapsamında 4 milyon 65 bin 767 TL’lik yaklaşık maliyet çıkarıldı.

BirGün Gazetesi'nden Mustafa Bildircin'in haberine göre; OGM Kahramanmaraş Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen ihaleye verilen en yüksek teklif 3 milyon 996 bin 459 TL, en düşük teklif ise 3 milyon 984 bin 572 TL oldu.

Teklifleri değerlendiren ihale komisyonu, nihai kararını 24 Kasım’da verdi. Bu kapsamda masaya oturulan 2RA Mühendislik Mimarlık isimli şirket ile 3 milyon 984 bin 572 TL’lik anlaşma yapıldı.

Kahramanmaraş Millet Ormanı’nın çevre düzenlemesini de içeren ihale işleri kapsamında alınacak bazı donatı malzemeleri şöyle: Madalya arması: 2 adet, Işıklı yazı: 4 adet, Ahşap oyma ay yıldız arma: 2 adet, Metal ayaklı çatılı piknik masası: 19 adet, Yuvarlak çöp sepeti: 22 adet, Birinci sınıf çam kerestesi ile ahşap kaplama: 27 metrekare olacak şekilde malzeme alımı gerçekleşti. 

Hatay'da depremzedeler için inşa edilen örnek 25 köy evi görüntülendi!

TOKİ'nin Elbistan'daki deprem konutları tamamlanma aşamasına geldi!

Geri Dön