Genel

Yusuf Azoz: İnşaat yatırımları istihdamı artırdı!

Anadolu'da inşaat, perakende ve enerji yatırımları istihdamı tetikledi. Kariyer.net İstihdam Endeksi verilerine göre iş fırsatlan, Temmuz'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artış gösterdi...


Kariyer.net Genel Müdürü Azoz, 2013 un başından bu yana istihdamda artışın yavaş da olsa sürdüğünü, aylık rakamların istikrarlı bir tablo çizdiğini belirterek, "İş fırsatları, Temmuz'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 arttı" dedi.
Anadolu'da inşaat, perakende ve enerji yatırımları istihdamı tetikledi. Kariyer.net İstihdam Endeksi verilerine göre iş fırsatlan, Temmuz'da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5 artış gösterdi. 14 bin 165 yeni iş ilanı yayınlanan yedinci ayda, yaklaşık 50 bin kişi için yeni iş fırsatı doğdu. İnşaat, tekstil, bilişim, sağlık ve üretim en çok istihdam oluşturan sektörler olurken, Anadolu'da inşaat sektörüne ek olarak enerji ve perakende de yeni yatırımlarla istihdama hareket getirdi.
Kariyer.net'in hazırladığı aylık İstihdam Endeksi'ne göre, Temmuz ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5, bir önceki aya göre ise yüzde 7 artışla 14 bin 165 iş ilanı yayınlandı.
Toplamda yaklaşık 50 bin çalışan için yeni iş fırsatı anlamına gelen bu rakamlar, istihdamda olumlu havayı destekliyor.
Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, 2013'ün başından bu yana istihdamda artışın yavaş da olsa sürdüğünü, aylık rakamların istikrarlı bir tablo çizdiğini belirtti.
Temmuz'da en çok iş firsau sunan ilk 10 şehir ise İstanbul, Ankara, Bursa, izmir, Kocaeli, Antalya, Tekirdağ, Adana, Gaziantep ve Konya olarak sıralandı. Aynı dönemde iş fırsatlarındaki artışla en çok dikkat çeken şehirler ise, bir önceki yılın aynı dönemine göre sırasıyla yüzde 36, 33,27 ve 25 oranlannda artış gösteren Diyarbakır, Mersin, Gaziantep ve Eskişehir oldu. Kocaeli ise yüzde 18'lik artışla istihdam coğrafyasında ilk 5'teki yerini sağlamlaştırdı.
Oransal olarak en fazla artış gösteren şehirler, yeni yatırımlara işaret etmeyi sürdürüyor. Temmuz ayı boyunca Muş, Ardahan ve Kars'ta inşaat sektörü istihdamı hareketlendirdi. Uşak, Erzincan, Hatay ve B^tman'da ise perakende sektörünün hızı hissedildi. Batman'da sağlık sektörü de hatın sayılır bir istihdam oluştururken, Siirt'te eneıji yatınmlan istihdama yeni bir soluk getirdi.
Temmuz ayının istihdamda lokomotif sektörleri inşaat ve tekstil oldu. Sırasıyla yaklaşık 7 bin ve 6 bin kişi için iş ilanı yayınlanan bu sektörleri bilişim (4 bin kişi), sağlık (4 bin kişi), üretim (4 bin kişi), otomotiv (3.bin kişi), gıda (2 bin 300 kişi), turizm (2 bin 200 kişi), telekom (bin 800 kişi) ve finans (bin 400 kişi) takip etti.
Temmuz ayında işveren talebinin oransal olarak en çok arttığı pozisyonlar ise mağaza müdürü ve insan kaynaklan (İK) uzmanı oldu. Bu pozisyonlar için talep bir önceki yılın aynı dönemine göre neredeyse iİti kat arttı ve Temmuz boyunca bin İK uzmanı ve 900 mağaza müdürü arandı. En çok talep edilenler sıralamasında ise satış uzmanlan ve mühendisler sırasıyla 6 bin 500 ve 5 bin 600 kişi ile en başta yer aldı. 2 bin 500 muhasebe uzmanı, bin 100 satış müdürü, bin tekniker, bin teknisyen, 600 mimar ve yine 600 sekreter için Kariyer.net'te yeni iş ilanlan yayınlandı.

Hürses