28 / 04 / 2024

Yusufeli ilçesinin taşınma tarihi belli oldu!

Yusufeli ilçesinin taşınma tarihi belli oldu!

Artvin Yusufeli ilçesi, Yansıtıcılar mevkiisinde yer alan 150 hektarlık alanda 3 bölgede tekrar yapılıyor. Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, taşınmaların Eylül ya da Ekim ayında başlayacağına dikkat çekti.



Artvin'de Çoruh Nehri üzerinde inşası süren ve 275 metre gövde yüksekliğine sahip olan Türkiye'nin en yüksek barajı ünvanını alacak Yusufeli Barajı'nda sona yaklaşıldı. Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; ilçenin, 150 senelik tarihinde 6 kez yerleşim yeri değişirken, 7'nci defa taşınma hazırlıkları başladı. 

Yusufeli ilçesi, Yansıtıcılar mevkiisinde yer alan 150 hektarlık alanda 3 bölgede tekrar yapılıyor. Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, "Bu takvime göre biterse taşınma işleri, Eylül - Ekim itibarıyla başlar" açıklamasında bulundu.

Yusufeli ilçesinin taşınma tarihi belli oldu!

Türkiye sınırlarında 410 kilometre uzunluğu bulunan Kuzeydoğu Anadolu’nun en büyük nehirlerinden Artvin’deki Çoruh Nehri üzerinde, 26 Şubat 2013'te dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferansla temeli atılan Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nin inşaatı devam ediyor. 

Çoruh Nehri üzerinde 275 metrelik gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde üçüncü en yüksek barajı ünvanını alacak olan Yusufeli Barajı’nın son metreküp betonu döküldü ve son düzenlemeler için harekete geçildi.

7'nci kez taşınmaya hazırlanıyor

7'nci kez taşınmak için hazırlıkların başlatıldığı Yusufeli, Yansıtıcılar mevkisinde 150 hektarlık alanda 3 kısımda tekrar inşa ediliyor. Taşınmaya hazırlanan ilçenin yeni yerleşim yerinde başlatılan inşaat çalışmalarında da sona yaklaşıldı. Bölge sakinleri, sular altında kalacak ilçeye veda etmek için hazırlık yapıyor. İlçenin yeni yerine sonabaharda taşınacağı belirtildi.

Yusufeli ilçesinin taşınma tarihi belli oldu!

Yeni yerleşim yerindeki işlerin aksamadan ilerlediğine dikkat çeken Başkan Aytekin, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Herhangi bir aksilik olmazsa 2022 yılında yeni yerleşim yerinde oluruz. Bu konuda vatandaşın endişesinin olması normal. İşin en kritik noktasını aşmak üzereyiz. Önümüzdeki aylarda kura çekimiyle birlikte vatandaşlarımız evlerini ve dükkanlarını görecek, bu durum endişe veriyor. İlçenin tüm eklentileriyle taşınması endişe vermeyecek bir şey değil ben de bu anlamda endişeleniyorum ama sürecin akışı, işlerin yapılma hızına bakınca sonbahar aylarında yeni ilçeye taşınacağımızı düşünüyorum.”

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!


Geri Dön