27 / 04 / 2024

Yuvam Akarca pazarı kurulmayacak!

Yuvam Akarca pazarı kurulmayacak!

Yuvam Akarca'da kurulan kapalı pazar yeri, Blok Yöneticisi Cüneyt Taş ve blok sakinlerinin itirazı üzerine kapatılmıştı. İzmit Belediyesi, konuyla ilgili dava açmıştı. Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde kararını verdi.



Yuvam Akarca Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarı'nda yıllardır otopark olarak kullanılan bir alanın üzeri İzmit Belediyesi tarafından kapatılmış; bu alanın haftanın 6 günü otopark, bir günü ise pazar olarak kullanılmasına karar verilmişti. Kısa sürede yapımı tamamlanan ve içerisinde bebek bakım odası, tuvalet, mescit ve zabıta odasın da bulunduğu modern bir kapalı pazar meydana getirilmişti. 


Cüneyt Taş ve bir grup konut sakini, "İmar Planında Pazar yeri olarak görünmeyen alana Pazar açtılar. Evlerimizin önü de kapandı, mağdur olduk" diyerek,Kocaeli 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme de kapalı pazarla ilgili yürütmeyi durdurma karan verdi. Bu kararın ardından İzmit Belediyesi, bir dava daha açtı. 



MAHKEME SON SÖZÜ SÖYLEDİ 

Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde kararını açıkladı. Kararda özetle şöyle denildi; "İzmit Yuvam Akarca Konutları 2246 ada, 1 parsel üzerinde otopark olarak kullanılan kısma semt pazan kurulmasına ilişkin İzmit Belediye Meclisi'nin kararının imar mevzuatına, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına ve kamu yararına uyarlık bulunmadığı sonucuna varıldı. Bu nedenle davanın iptaline, yargı giderlerinin davalıdan karşılanmasına, avukatlık ücretinin de davacıya verilmesine karar verildi". Kararla ilgili Danıştay yolu açık bırakıldı. Bu kararın ardından Yuvam Akarca'da pazar yeri kurulmayacak. 



İBRAHİM BULUT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Yuvam Akarca'da kurulan kapalı pazaryeri, Blok Yöneticisi Cüneyt Taş ve blok sakinlerinin itirazı üzerine kapatılmıştı. İzmit Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut da bu karara tepki göstermiş, dava açacaklarını söylemişti. Mahkeme, bu konuyla ilgili son kararı verdi. 


Özgür Kocaeli


Geri Dön