Kent Haberleri

Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren kritik gelişme! Geri sayım başladı, hemen bakın!

Kamuda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için çalışmalarda sona yaklaşıldı. Sözleşmeli personelin kadroya geçirilme çalışmasında şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda. Teknik çalışmaların büyük kısmı tamamlanırken yeni düzenleme sayesinde kadrolar arasıTaslağa göre 3 yılı dolduran sözleşmeli personel kadroya geçecek

Kamuda çalışan sözleşmeli personelin uzun zamandır beklediği düzenleme nihayet hayata geçiyor. Taslağa göre 3 yılı dolduran sözleşmeli personel kadroya geçecek.

KADROYA GEÇMEK İSTEĞE BAĞLI OLACAK

Düzenlemede kadroya geçmenin isteğe bağlı olacağı belirtilirken, düzenlemenin son şeklinin önümüzdeki günlerde netleşeceği tahmin ediliyor. Bazı alanlarda ihtiyaç duyulduğunda sözleşmeli sistem yeniden işletilecek. Ancak sözleşmeli personel sistemi bir ana istihdam alanı olmaktan çıkarılmış olacak.

TASLAK METNİNİN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Ekonomi Yazarı Faruk Erdem’in Yeni Asır’daki yazısına göre; son müzakerelerden sonra Meclis’e gelerek yürürlüğe girecek olan sözleşmeliye kadro düzenlemesinde ortaya çıkan taslak metninin maddeleri de ortaya çıktı.

TASLAKTAKİ MADDELER ŞÖYLE:

Hazırlanan birinci taslağa göre 3 yılı dolduran sözleşmeliler kadroya geçecek. 3 yıldan az süresi olanlar ise 3 yılı tamamladıklarında kadroya geçebilecek.

Söz konusu taslağa göre halen bakanlıklarda ve belediyelerde çalışan sözleşmelilerden 3 yılı dolduranlar otomatik olarak kadroya geçecek.

İKİNCİ TASLAĞA GÖRE 3 YIL KURALINA BAKILMAYACAK

İkinci taslağa göre ise süreli süresiz herkesin kadroya geçmesi öngörülüyor. Burada 3 yıl kuralına bakılmadan otomatik kadro imkânı getirilmiş olacağı belirtiliyor.

Taslaklarda dikkat çeken diğer detaylar ise şöyle:

Taslağa göre, Kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatı ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlarda, 657 sayılı yasanın 4B maddesine göre çalışan sözleşmeli personel kadroya geçirilecek.

İl özel idaresi, belediye ve bağlı kuruluşları ile mahalli idare birliklerinde 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 49'uncu maddesinin üçüncü fıkrası çerçevesinde sözleşmeli olarak çalışanlarda kadro düzenlemesinden yararlanacaklar.

31.12.2022 tarihi itibariyle sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilenlerle sözleşmeli personel pozisyonuna atanmaya hak kazananlar kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra 30 gün içinde başvuru yapmaları halinde talep ettikleri kadrolara atanmış sayılacaklar.

Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Telefonunuza mesaj gelecek!

Gram altını olanlar yaşadı! Altın almadan ve satmadan bu haberi mutlaka okuyun!

Bakan açıkladı: Herkes TOGG sahibi olacak, bankalarla anlaştık!