Ekonomi

Yüz binlerce kişinin gözü kulağı yarın gelecek haberde! Kritik toplantıda masadaki konu hayat değiştirecek

Yüz binlerce çalışan vatandaşın gözü kulağı pazartesi günü yapılacak Kabine toplantısından gelecek haberde. Kritik konuların ele alınacağı toplantıda en önemli gündem maddelerinden biri 'sözleşmeliye kadro' olacak. Son dakika haberlerini takip eden yüz binlerce çalışan pazartesi günü çıkacak kritik kararı bekliyor

Kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro için geri sayım başladı. Son dakika haberlerini takip eden yüz binlerce çalışan pazartesi günü çıkacak kritik kararı bekliyor. Kamuda çalışan 600 bine yakın sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için gözler Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ücretli öğretmenliğin kalkması gerektiği, ücretli öğretmen kalmaması gerektiği yönündeki açıklamasının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Pazartesi günü yapılacak kabine toplantısını işaret etmişti.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO İÇİN GERİ SAYIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Pazartesi günü Beştepe'de gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda başta sözleşmeli personele kadro olmak üzere pek çok konu ele alınacak. Kritik konular arasında EYT ve fırsatçılara verilecek cezalar da var.

SÖZLEŞME PERSONEL KADRO BEKLİYOR

Kabine toplantısında ele alınacak en önemli konulardan biri sözleşmeli personele kadro verilmesi. Kadro ile ilgili pazartesi günkü kabine toplantısını işaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yüz binlerce çalışanı heyecanlandırdı.

 

TAM 600 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamudaki bütün sözleşmeli personeli kapsayacak düzenleme için “pazartesi günü Kabine Toplantısı'nda ele alınacak" dedi. Kamuda hali hazırda 600 bine yakın sözleşmeli personel bulunuyor.

BAHÇELİ: ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK KALDIRILMALI

Öte yandan sözleşmeli personel ile ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamaları da gündeme gelmişti. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Öğretmenlik kanununun çok ciddi kazanım olduğunu ifade ederek atanmayan öğrenmen bırakılmaması gerektiğini, ücretli öğretmenliğin de kaldırılması gerektiğini söyledi ve sözleşmeli öğretmenlerin hepsinin kadroya geçirilmesini düşündüklerini ifade etmişti.

EYT DÜZENLEMESİNDE SONA GELİNDİ

Yarınki kabine toplantısında EYT düzenlemesine ilişkin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sunum yapılacak. EYT'nin kimleri kapsayacağı, borçlanma ve yaş kriterleri ile ilgili çalışmalarda gelinen son durum ele alınacak.

FIRSATÇILARA YENİ CEZALAR GELİYOR

Fahiş fiyat uygulaması ile vatandaşın bütçesini zorlayan zincir marketlere verilecek cezalar da Kabine'de masada olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuyla ilgili açıklamasında Hazine Maliye ve Ticaret Bakanlıklarının durumu hassasiyetle takip ettiğini, denetimlerin devam ettiğini hatırlatarak para cezasının caydırıcı olmadığını başka adımlara atacaklarını söylemişti.

Gram altınınız varsa bozdurmadan hemen bakın! Bu rakamı görecek

Tüm emeklilerin hesaplarına yatacak! En az 2 bin 200 TL...

Karşılıksız 5.250 TL verilecek! Ödemeler her ay hesaplara yatırılacak!