Ekonomi

Yüzde 25 indirim gelmişti! Şimdi de zam yapıldı

Et ve Süt Kurumu, geçtiğimiz hafta kuzu eti fiyatlarında yüzde 25 indirime gidilmişti. Kurum bugünden itibaren küçükbaş hayvancılıkta karkas et alım fiyatlarını yükseltti.Kuzu karkas alım fiyatı 88 liradan 90 liraya çıkarılırken, ihraç amaçlı karkas alım fiyatı ise 92 liraya çıktı

Et ve Süt Kurumu (ESK), küçükbaş hayvancılıkta karkas et alım fiyatlarını yükseltti. Kuzu karkas alım fiyatı 88 liradan 90 liraya çıkarılırken, ihraç amaçlı karkas alım fiyatı ise 92 liraya çıktı.

Piyasa regülasyonu çerçevesinde bazı tedbirler aldıklarını vurgulayan ESK'nın açıklamasına göre, iç tüketimin artırılması amacıyla da perakende satış mağazalarında yüzde 25 indirim yapıldı.

Alınan bu tedbirlerle beraber kuzu karkas fiyatları, piyasada 85 TL/kg‘dan ortalama 90-95 TL/kg’a çıkardı. ESK, bugünden geçerli olmak üzere toklu alım fiyatlarını da 82 TL/kg’dan, primlerle 90 TL/kg’ye çıkardı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, et fiyatlarıyla ilgili açıklama yapmıştı.

Bakan Kirişci, Et ve Süt Kurumu'nda kuzu eti fiyatlarının yüzde 25 indirimli satılacağını duyurmuştu.

Et ve Süt Kurumu mağazalarında satılan koyun, kuzu, toklu etinde yüzde 25'e varan indirimli satışlar 5 Ağustos 2022 Cuma gününden itibaren başlamıştı.

Fiyatlarda yapılan indirimle kuzu etinin daha fazla tüketiciye ulaştırılması hedeflenmekte.

ESK’nın indirimli kuzu koyun eti kampanyasına göre, gövde kuzu 129,75 liradan %25 indirimle 98 liraya, kuzu pirzola 181,50 liradan 137 liraya, kuzu gerdan 114,50 liradan 86 liraya satılıyordu.

Et ve Süt Kurumundan açıklama

Et ve Süt Kurumunun internet sitesinde yer alan açıklamada, yapılan indirimle kuzu etinin daha fazla tüketiciye ulaştırılmasının hedeflendiği vurgulandı.

Kampanya kapsamında ESK mağazalarında satılan koyun, kuzu, toklunun kilogram eti satış fiyatında yüzde 25'e varan indirim yapıldığı ifade edilerek, "Gövde kuzu 129,75 liradan yüzde 25 indirimle 98 liraya, kuzu pirzola 181,5 liradan 137 liraya, kuzu gerdan 114,50 liradan 86 liraya satılıyor" belirtildi.

Kampanyayla ayrıca koyun, kuzu eti tüketiminde farkındalık oluşturmanın da amaçlandığı aktarılarak, ülkenin mera ve arazi yapısının küçükbaş hayvancılığa daha uygun olduğu belirtildi. Bu nedenle küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesiyle, meralardan daha fazla yararlanılarak düşük maliyetli kırmızı et üretiminin sağlanacağının altı çizildi.