Ekonomi

Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerlidir? Yüzde 25 kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?

Yüzde 25 kira artış düzenlemesine dair sorular gelmeye başladı. Kiracı pek çok vatandaş, bu düzenlemenin uzatılıp uzatılmayacağını araştırıyor. İşte detaylar!Söz konusu bu karar doğrultusunda Temmuz 2023 yılına kadar kira artış oranı yüzde 25 olarak sabit bir hale getirildi

Yüksek enflasyonla mücadele etmek için geçtiğimiz yıl kira artış düzenlemesi devreye sokulmuştu. Söz konusu bu karar doğrultusunda Temmuz 2023 yılına kadar kira artış oranı yüzde 25 olarak sabit bir hale getirildi. Nisan ayının sonuna gelinmesi ile de vatandaşlar, “Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerlidir? Yüzde 25 kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?” sorularını sormaya başladı.

Konu ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kritik açıklamalar yaptı. Peki “Yüzde 25 kira artış düzenlemesi uzatılacak mı?” ? Yüzde 25 kira artış düzenlemesi devam edecek mi? İşte ayrıntılar…

YÜZDE 25 KİRA ARTIŞI DÜZENLEMESİ SÜRECEK Mİ? YÜZDE 25 KİRA ARTIŞI DÜZENLEMESİ UZATILACAK MI?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temmuz ayında sonlanacak olan düzenlemenin uzatılacağını bildirildi. Konut kira artışını sınırlayan düzenlemenin 2023'ün 7'nci ayına kadar geçerli olduğunu vurgulayan Bakan Kurum, 7'nci aydan sonra bunu uzatacaklarını, piyasa kriterlerinin üzerinde bir ortalama söz konusuysa vatandaşları koruyacaklarını dile getirdi.

ARZ ARTIRMAYA DAİR ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kiralık konutlardaki fiyat artışlarına dair talep doğrultusunda arz artırıldığı zaman dengeleme yaşanacağını söyledi.

TOKİ'nin buradaki rolünü yineleyen Bakan Kurum ise "Deprem riskini bertaraf etmek için ve vatandaşın konut sahibi olması için sosyal konut üretiyoruz. Bir taraftan da aslına bakılırsa, piyasayı dengelemeye çalışıyoruz. 250 bin sosyal konutla da ilk evini alacaklara kredi olanağı tanıyoruz. Bunların hepsinin arzı artırmaya dair çalışmalar." şeklinde konuştu.

2022 YILININ HAZİRAN AYINDA KABUL EDİLMİŞTİ!

TBMM Genel Kurulunda konut kira artışlarının bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine dair düzenleme 2022 yılı Haziran ayında kabul edilmişti.

Bu düzenleme ile birlikte kira bedeline dair anlaşmaların, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyeceğine karar kılınmıştı.