Kent Haberleri

Yüzde 400 oranında zam geldi. 25 Mayıs'tan itibaren geçerli olacak

Enflasyonun artmasıyla birlikte vatandaşların kullandığı her şeye zam gelmeye devam ediyor. Son olarak sık kullanılan bir hizmete daha yüzde 400 oranında zam geldi. Son olarak sık kullanılan bir hizmete de çok ciddi şekilde zam geldi

Vatandaşlar son dönemde enflasyonun ciddi şekilde yükselmesinden kaynaklı olarak gelen zamlar nedeniyle zorlanıyordu. Son olarak sık kullanılan bir hizmete de çok ciddi şekilde zam geldi. 

 

3 yıl önce ülkemizde faaliyet göstermeye başlayan Amazon Prime can sıktı. Gelen son habere göre bu süre boyunca fiyatlarını ortalama 7 TL 90 kuruş civarında tutan Amazon yüzde 400 rekor zam yaptı. Abonelik ücretlerine gelen zamlar kullanıcıları üzdü. 7 TL 90 kuruştan fiyatlarını 39 TL’ye çıkan Amazon Prime’nin yeni fiyatı 25 Mayıs’tan itibaren geçerli olacak.

Jeff Bezos’a ait olan alışveriş sitesi Amazon Prime Türkiye’deki abonelik ücretlerine zam yaptı. Yapılan zammın oranı yüzde 400 olarak açıklandı.

2020 yılından bu yana yaklaşık 3 yıl boyunca fiyatlarını sabit tutan firma 25 Nisan itibariyle zam yaptığını duyurdu. Zamlı fiyatlar 25 Mayıs’tan sonraki ilk fatura dönemlerinde geçerli olacak.

Alışveriş yanı sıra ücretsiz kargo, ekstra indirim, film ve dizi gibi içeriklere de ulaşma imkanı sunan Amazon Prime web sitesinde şu şekilde bir açıklama yaptı:

“30 gün ücretsiz deneme süresinden sonra Amazon Prime aylık sadece 39 TL. İstediğin zaman iptal edebilirsin”