Otomobil

Yüzde 90’a ulaştı! Elektrikli otomobil üreticileri kötü günler geçiriyor!

Elektrikli otomobil üreticileri zor durumda! Önde gelen elektrikli otomobil üreticilerinden olan Rivian ve Lucid hisseleri geçtiğimiz yıl içerisinde önemli oranda düşüş gösterdi. Tesla için de 2022 yılı adeta kâbus gibi geçti. İşte detaylar… Sadece Tesla değil diğer üreticiler de sıkıntılı günler geçiriyor

Elektrikli otomobil dünyasının en büyük isimlerinden biri olan Tesla, hisse değerlerinin çöküşü ile kötü günler geçiriyor. Sadece Tesla değil diğer üreticiler de sıkıntılı günler geçiriyor. Tesla hisseleri düşerken, Rivian ve Lucid daha zor günlerden geçiyor.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ KÖTÜ GÜNLER GEÇİRİYOR!

Tesla hisselerinde yaşanan tarihi çöküş gündemini korurken diğer yandan daha küçük elektrikli otomobil şirketlerinde de durum vahim bir hâlde. Tesla geçtiğimiz yılı yüzde 69’luk bir kayıpla kapatırken, diğer elektrikli otomobil şirketlerinde hisse değerlerindeki düşüş yüzde 90’a kadar ulaştı.

Yüzde 90’a ulaştı! Elektrikli otomobil üreticileri kötü günler geçiriyor!

Shiftdelete.net’te yer alan habere göre, Rivian ve Lucid hisseleri geçtiğimiz yıl içerisinde önemli oranda düşüş yaşadı. Rivian yaklaşık olarak yüzde 90 oranında değer kaybetti. Lucid için ise bu oran yüzde 86 olarak gözlendi. Şirketler tedarik zincirindeki sıkıntıların ortasında araç üretimini artırmakta zorlanırken, yatırımcılar da bu şirketlerden uzak duruyor.

TESLA İLE YÜKSELİP TESLA İLE DÜŞTÜLER

Tesla hisselerinin geçtiğimiz yıl gösterdiği düşük performans diğer elektrikli otomobil üreticilerini de etkiledi. Aynı zamanda pandeminin ardından yaşanan tedarik sorunları da şirketleri zor duruma soktu. 2020 yılında Tesla hisselerinin yüzde 740 oranında artması ile birlikte yatırımcılar gözlerini elektrikli otomobil üreticilerine döndürdü. Potansiyel ‘Tesla’lar olarak görülen bazı şirketler bu süreçte kısa süre içinde milyar dolarlık değerlere gelmişti. Tesla’nın başarısı ile yükselen bu şirketlerin, yine bu şirketin sahip olduğu olumsuz rakamlar ile birlikte düştüğü yorumları yapılıyor.

Örneğin 2021 yılında halka açılan Lucid, sadece birkaç gün sonra 153 milyar dolar değere ulaşma başarısı gösterdi. Geçen yıl boyunca yükselen faiz oranları ve resesyon korkuları ise yatırımcıların risk iştahını azalttı. Yüksek büyüme beklentisi olan kârsız şirketlerin kaçmalarına neden oldu. Rivian şu anda 14,8 milyar dolar, Lucid ise 13,7 milyar dolar bandında bir seyir izliyor.

Hyundai Tucson Hibrit 2023 fiyatı belli oldu! İşte Hyundai Tucson 19 Ocak 2023 fiyat listesi…

Hyundai elektrikli araç IONIQ 5 2023 fiyatı belli oldu! İşte IONIQ 5 özellikleri ve 18 Ocak 2023 fiyat listesi…

Skoda Kamiq 2023 satış fiyatı belli oldu! İşte Skoda Kamiq 18 Ocak fiyat listesi…

Skoda Yeni Karoq fiyatı ne kadar? İşte 19 Ocak 2023 Skoda Yeni Karoq versiyonları ve fiyat listesi…