30 / 09 / 2024

YYÜ yeni yatırımlarla çehresini değiştiriyor!

YYÜ yeni yatırımlarla çehresini değiştiriyor!

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, "Deniz yolu ulaşımını aktif hale getirdiğimiz zaman Edremit ilçesi ile kampüsümüz arasında sağlanacak ulaşım, üniversitemize ayrı bir renk ve güç katacak" dedi...




Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011'de meydana gelen depremler sonrası en hızlı toparlanan kurumların başında gelen YYÜ, yapılan yatırımlarla yüzde 400 büyüme sağladı.


Yapılan yeni binaların tamamlanmasının ardından çevre düzenlemesi çalışmalarının başlatıldığı kampüste, Van Gölü sahil şeridi ile deniz ve yaya yolu başta olmak üzere birçok proje hayata geçiriliyor.


Kampüsteki çalışmaları denetleyen YYÜ Retörü Prof. Dr. Peyami Battal, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 yıl önce yaşanan depremler sonrası üniversitenin sorunlarını çözmek için hummalı bir çalışma başlattıklarını söyledi.


Depremde hasar gören yapıların onarımdan geçirildiğini, barınma ve eğitimde kullanılacak yeni yapıların inşa edilerek kısa sürede faaliyete geçirildiğini belirten Battal, kampüsün en büyük sorunu olan çevre düzenlemesine bugüne kadar dikkat edilmediğini, bu nedenle de birçok problem yaşandığını ifade etti.


Battal, bu yıldan itibaren çevre düzenlemesine ağırlık verdiklerini bildirerek, şöyle konuştu:


"Çevreyle ilgili en büyük poreblemlerimizden bir tanesi mevcut yolun üniversitemizin ihtiyacına cevap vermemesiydi. Biz üniversitemizin artık bir çevre yoluna ihtiyacı olduğunu düşündük ve projelerini yaptırdık. Şu anda da gördüğünüz gibi projemizin uygulanması devam ediyor. Bu yolumuz bittiği zaman üniversitemize ayrı bir statü kazandıracak. 6 kilometrelik yolun içerisinde sadece çevre yolu yok. Projede kaldırım çalışması, aydınlatma ve yeşil alan bölümleri de mevcut. Bunların yanında kampüs alanı içerisindeki yolların asfaltlanması ve çevre düzenlemesi de ihale kapsamındadır."


Çevre yolu projesi dışında hazırladıkları diğer projelerin de hayata geçmesiyle YYÜ kampüsünün tamamen cazibe merkezi haline geleceğini anlatan Battal, şunları kaydetti:


"Üniversitemiz önümüzdeki yıl bu projelerin uygulamasıyla Türkiye'nin en güzel kampüsüne sahip olacak. Üniversitemiz son iki yılda yüzde 50 ile 400 arasında büyüme sağladı ve büyümeye de devam ediyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a vermek üzere bir rapor hazırladık. Özellikle deniz yolu ulaşımına ilişkin çalışmayı bakanlığa sunacağız. Deniz yolu ulaşımını aktif hale getirdiğimiz zaman Edremit ilçesi ile kampüsümüz arasında sağlanacak ulaşım, üniversitemize ayrı bir renk ve güç katacak."


AA


Geri Dön