Genel

Zafer Çağlayan: Aslantepe artık hüsrantepe oldu!

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen "İhracatımızın Yıldızları" gecesine katıldı. Bakan, "Aslantepe, hüsrantepe oldu" dedi

*"İhracatımızın Yıldızları" Ödül Töreni'ne katılan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan: "Aslantepe artık Hüsrantepe oldu. Kaderimiz böyleymiş"

 *Kadir Çöpdemir: "Biz bu geçenlerde yeni yapılan Galatasaray Stadı'na boru döşedik. O sıralar neredeydiniz Tesisattan memnun kaldınız mı"
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) tarafından bu yıl dördüncü kez düzenlenen "İhracatımızın Yıldızları" gecesine katıldı. Çağlayan, 6 ihracatçı birliğine bağlı firmalardan 40 ürün kategorisinde 2010 yılında en yüksek ihracatı gerçekleştirenlere ödüllerini takdim ederken, gecenin sunucusu Kadir Çöpdemir'in esprilerine de karşılık verdi.

"ASLANTEPE ARTIK HÜSRANTEPE OLDU"

Kadir Çöpdemir'in "Hangi takımı tutuyorsunuz" sorusuna Çağlayan, "Geçen sene Bursaspor'u desteklemiştim. Bu sene Trabzonspor'u destekliyorum. Ama Galatasaraylıyım. Bana 100 bin tane soru sor. 99 bin 999'una net cevap veririm. Ama takım sorunca bugünlerde biraz mahcubiyetim var söyleyemiyorum" diye yanıt verdi. Bunun üzerine Çöpdemir'in "Bugünlerde mi Bir senedir diyelim. Sıra boru kategorisine gelmişken, biz bu geçenlerde yeni yapılan Galatasaray Stadı'na boru döşedik. O sıralar neredeydiniz Yurtdışında mıydız Tesisatı da biz yaptık. Tesisattan memnun kaldınız mı" demesi üzerine Çağlayan, "Oraya Aslantepe diyorlardı. Tebrik etmek durumundayım ki, Fenerbahçe hep ilkleri yapıyor zaten. Arena'da yaptıkları da bir ilkti Fenerbahçe'nin. Tebrik ediyorum. Bir arkadaşımla konuşurken söyledim, ben hüsrana uğradım. Aslantepe artık Hüsrantepe oldu. Kaderimiz böyleymiş" dedi.

"SINIR KAPILARINA "NAZAR ETME NE OLUR, ÇALIŞ SENİN DE OLUR" DİYE YAZDIRSAK MI"

Türkiye'nin ihracatının 2008'deki rakamları aştığını belirten Çağlayan'a Çöpdemir nazardan çok korktuğunu ifade ederek, "Komşularda neredeyse iç savaş, karmaşa varken, bizim büyümemiz... Acaba sınır kapılarına "Nazar Etme Ne Olur, Çalış Senin de Olur" diye yazdırsak mı Kocaman nazar boncukları koydursak mı" şeklinde konuştu. Çöpdemir'in, televizyonlarda yayınlanan izdivaç programlarıyla ilgili olarak "'60'lık teyze elektrik alamıyorum' diyor" yorumuna Çağlayan, "Voltajdandır, belki" diye karşılık verdi.

"İHRACATIMIZIN YILDIZLARI" ÖDÜLLERİ

Gecede, İMMİB'e bağlı İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği, İstanbul Çelik İhracatçıları Birliği, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Değerli Maden ve Mücevherat İhracatçıları Birliğinde 2010 yılında en çok ihracat yapan ilk 3 firmaya ödül verildi. Törende, Afrika ve Güney Amerika'ya en fazla ihracat yapan firmalar ile bir önceki yıla göre en fazla ihracat değer artışı sağlayan firmalar da ödüllendirildi. Törenin ardından MFÖ konser verdi.
Milliyet