Ekonomi

Zam haberleri peş peşe geliyor! Pahalı telefonu olanlar dikkat! 6 gün sonra yaptırmazsanız 6 bin TL ödeyeceksiniz!

Pahalı telefonu olanlara önemli bir duyuru yapıldı. Rakamlar netleşti. 6 gün sonra yaptırmazsanız 6 bin TL ödeyeceksiniz. İşte detaylar!Bu telefonu olanlara son dakika olarak duyuru yapıldı

Pahalı telefonu olanlar aman dikkat. Bu telefonu olanlara son dakika olarak duyuru yapıldı. Yeni yıla sayılı günler kala IMEI ücretlerine zam geleceği açıklandı.

İşte haberin detayları…

Yapılan açıklama sonrası zam sonrası 2023 yılına kadar kayıt yaptırmayan kişilere para cezası yaptırımı uygulanacak. Tam olarak bir hafta var. 2023 yılına girilmesine sayılı günler kala zam haberleri peş peşe geliyor. Geçtiğimiz haftalarda IMEI ücretlerine zam geleceği açıklanmıştı. Rakamlar netleşmeye başladı, o telefonlara sahip olanlar dikkat etmeli.  Son 6 gününüz kaldı. Yaptırmazsanız 6 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız.

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, IMEI kayıt ücretlerine uygulanacak olan vergi, harç ve ceza işlemlerinde zam yapılacağı açıklandı. Yani alınan karar doğrultusunda yurt dışından telefon almış ve kayıt yaptırmamış vatandaşlara 2023 yılında daha fazla para ödemesi gerekecek. Tam bir haftanız bulunuyor.

SON 6 GÜNÜNÜZ KALDI! HEMEN HAREKETE GEÇİN!

Alınan son dakika karar doğrultusunda yurt dışından getirilen telefonların kayıt altına alınması adına gereken ödemelere zam yapılacağı belirtildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar neticesinde 2 bin 732 TL ödenen kayıt işlemlerine yüzde 122,39 zam geleceği ifade edildi. IMEI numarası olarak bilinen bu kayıtlar için zamsız fiyattan faydalanmak isteyen kişilerin yalnızca 6 günlerinin kaldığı da vurgulandı.

YAPTIRMAYANLAR 6 BİN TL ÖDEME!

Şimdi 2 bin 732 TL olan IMEI numarasının 2023 yılına girilmesinden sonra 6 bin 91 TL'ye çıkacağı öğrenildi. Bu nedenle de bu süreç içinde halen kayıtlarını yaptırmamış olan kişilerin bulunması durumunda gelecek sene fazla ücret ödemeden kayıtlarını yaptırmaları için son bir haftalarının bulunduğu ifade edildi. Zam geleceği konuşulan bu IMEI ücretlerine ancak Vergi Usul Kanunu uyarınca Cumhurbaşkanının, vergi ve harçlarda tekrar değerlendirme oranı ile yüzde 50 azaltma ya da yüzde 50 artırma yetkisinin bulunduğu da belirtildi.

Tüp fiyatları kırdı geçirdi! 12 kg mutfak tüpü ne kadar? İşte Aygaz, Milangaz, Mogaz 26 Aralık 2022 fiyat listesi

2023’e girerken cüzdanı kasanın arkasında bırakacaksınız! İşte yılbaşı menülerine dair detaylar!

2023’te buna yatırım yapan dört köşe olacak! Analistlerin hepsi aynı şeyi söylüyor! Altını solladı! İşte detaylar!