Ekonomi

Zam yağmuru devam edecek mi? İşte son dakika açıklaması...

ASO meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Nurettin Özdebir, kur yükselişinin ve zam yağmurunun devam edeceğine dikkat çekerek acilen enflasyon programı uygulanmasını talep etti.  

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 2022 yılı süresince kur yükselişinin ve 'zam yağmurunun' süreceğine ilişkin uyarı yaparak, acilen enflasyon programı uygulanmasını talep etti. 

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; ASO meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Nurettin Özdebir, IMF'nin FED'in beklenenden daha hızlıca faiz yükselişleri uygulamasının, finansal piyasaları sarsabileceği, gelişmekte olan ülkelerde sermaye çıkışlarına ve para birimlerinde değer düşüşlerine sebep olabileceği uyarısı yaptığına dikkat çekerek, bu durumun dolara erişim maliyetini önemli ölçüde yükselteceğini belirtti.

Özdebir, içeride enflasyon eğilimlerinin gün geçtikçe daha da bozulduğunun altını çizerek şu ifadeleri kullandı:

“Enflasyon son dönemlerde yapısal bir soruna dönüşürken aralıkta beklentilerin üzerinde açıklanan enflasyon, ekonominin geneline yayılan maliyet tarafı güçlü bir enflasyonla karşı karşıya kaldığımızı ve sonraki aylarda fiyat artışlarının devam edeceğine işaret ediyor”

Özdebir, gelecek süreçte güçlü küresel talep, tedarik zincirindeki aksaklıklar, gıda fiyatlarındaki yükselişler ve petrol fiyatlarında 100 dolara kadar yükseliş öngörüsünün 2022'nin de enflasyon açısından iyi bir sene olmayacağı sinyalini verdiğine vurgu yaparken, “Bu tablo ülkemizde de belirli bir süre daha yüksek enflasyonla yaşamaya devam edeceğimizi gösteriyor” açıklamasında bulundu.

‘Di̇ğer ülkelerde enflasyon düşüyor, bi̇zde i̇se artıyor'

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, diğer ülkelerin tersine Türkiye'de enflasyonun aşağı değil yukarı yönlü olduğuna, bu yönüyle Türkiye'nin diğer ülkelerden ayrıştığına dikkat çekerken, enflasyonu kontrol altına almadan atılan adımların faizlerde kalıcı bir düşüşü getirmediğini belirtti. Özdebir, “Enflasyonla mücadelede ivedi bir programının devreye girmesi gerekiyor. Orta vadeli ve inandırıcılığı yüksek bir program, enflasyon seviyesinde beklentileri aşağı çekerek, ekonominin dezenflasyonist bir sürece girmesine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı: Maaşlara ek zam geliyor!

İşçilere ödemeler yarın yapılıyor! 2.168 lira ceplerine girecek!

Bağ-kur ve SGK emeklilerine 5000 lira ek ödeme müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! İkramiyeler bugün ödeniyor!

Emlakta 2022 nasıl geçecek?

Kripto paralara Fed engeli!